Maliye Bakanı Ağbal Konya'ya Geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya Sanayi Odasının düzenlediği, ’Konya Üretiyor Türkiye Büyüyor’ konulu istişare toplantısına katıldı.
Maliye Bakanı Ağbal Konya'ya Geldi
Kayıt Tarihi: 14.03.2017 16:05 - Son Güncelleme: 07.05.2024 01:13
YAZI
A
 Bir otel salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulunda Almanya ve Hollanda’nın sergilediği tavırlara karşı atacakları adımları kararlaştırdıklarını belirtti.

Hollanda Krizi

Rotterdam’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Türk Konsolosluğuna alınmamasının Avrupa için bir yüz karası olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, “Aşırı sağın yükselmesi, orta sol veya orta sağın bu rüzgara kapılması, aşırı söylemlerin rüzgarı altında hiç de makul olmayan tavırlara girilmesi asla kabul edilemez. Hollanda’da seçim olacak. Yine Avrupa’da bu sene içerisinde farklı ülkelerde seçimler var. Burada iş başında olan Antalya escort hükümetler yükselen aşırı sağın tedirginliği içerisinde. Dışarıda bir takım bu rüzgarı savuşturmak amacıyla hiç de rasyonel olmayan tavırlara, davranışlara giriyorlar. Normalde iddia edildiği gibi eğer Avrupa demokrasinin beşiği ise, demokrasinin, insan haklarının tarihsel olarak savunulduğu bir yer ise, Rotterdam’da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır, utanç vesilesidir. Asla unutulmaması gereken basiretsiz bir siyasetin de örneğidir. Bu gelişmeler misliyle karşılık verilmesi gereken gelişmelerdir. Hükümet olarak bu durumda son derece kararlıyız” dedi.



Bakan Ağbal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’nin önünü açacağını belirterek, "Hükümet olarak birinci önceliğimiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Bu sistem yapılacak reformların öncüsü, belirleyicisidir. Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi ekonomide, siyasette, uluslararası politikalarda başat bir güç haline getirecek. Mevcut sistem sürdürebilir değil. Hem demokratik seviyesi düşük, hem de kuvvetler arası yetki ve sorumluluklarda belirsizlikler var, hem de istikrarsızlık var. Yürütme içerisinde çok başlılık var. Dolayısıyla bu sistem işlemiyor” şeklinde konuştu.



"Türkiye ekonomisi son 14 yılda olağanüstü bir performans sergiledi"

Türkiye ekonomisinin her geçen yıl yükseldiğini ifade eden Bakan Ağbal, "Türkiye ekonomisi son 14 yılda olağanüstü bir performans sergiledi. 2009 krizinden sonra birçok ülkede büyüme oranları aşağıya gitti. Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin ortalama büyümeleri yüzde 1, yüzde 2’lerde kaldı. Türkiye’nin büyüme oranı küresel krizin bütün olumsuzluklarına rağmen, içeride yapılan bütün tezgahlara rağmen, demokrasi karşıtlıklarına rağmen, bütün siyasete verilmek istenilen ayarlara rağmen, Türkiye ekonomisi bu dönemde yüzde 7.4 büyüdü. Gerçekten Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu net bir şekilde bu grafik gösteriyor” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler