McDonald's: İsrail Boykotu Satışlara Zarar Veriyor!

Gazze'deki İsrail katliamı nedeniyle başlayan boykotların satışlarına zarar verdiğini açıklayan son şirket, McDonald's oldu. Şirket, satışlarının beklenenden zayıf olduğunu açıkladı.
McDonald's: İsrail Boykotu Satışlara Zarar Veriyor!
Kayıt Tarihi: 12.02.2024 20:40 - Son Güncelleme: 18.05.2024 17:56
YAZI
A

NTV'nin haberine göre, McDonald's İsrail'in Gazze'deki bombardımanı nedeniyle dünya çapında süren boykotların satışlarına zarar verdiğini bildirdi.

Şirket, aynı mağazada satışların üç ayda yüzde 3,4 artarak analistlerin yaklaşık yüzde 4,9'luk artış beklentisinin altında kaldığını söyledi.

Şirketin finans müdürü Ian Borden, savaşın fast food devinin 2023'ün son çeyreğinde bölgedeki kazancını "anlamlı şekilde etkilediğini" söyledi.

McDonald's CEO'su Chris Kempczinski ise üç ayda bir düzenlenen konferans görüşmesinde yatırımcılara "Bu savaşın Ortadoğu'daki McDonald's şubeleri üzerinde devam eden etkisi cesaret kırıcı ve temelsiz" dedi.

CEO Kempczinski, "Açıkçası en belirgin etkiyi Orta Doğu'da görüyoruz" dedi ancak Malezya ve Endonezya gibi büyük Müslüman pazarlardaki müşterilerin de boykot nedeniyle uzak durduğunu kabul etti.


 
Müslüman Tüketici Uzak Duruyor

Fast food zincirinin itibar kaybı önemli Müslüman toplulukların olduğu her yerde hissediliyor.

Yetkililer Fransa gibi yoğun Müslüman nüfusun yaşadığı Avrupa ülkelerinde de bazı etkilerin görüldüğünü kaydetti.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler