Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Kadınlar Günü Mesajı

Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için yayınladığı mesajında kadına şiddete dikkat çekti.
Milletvekili Türkmenoğlu'ndan Kadınlar Günü Mesajı
Kayıt Tarihi: 07.03.2015 08:43 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:01
YAZI
A
 Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için yayınladığı mesajında `Kadına şiddetin bitmesi için, Kadınlarımız sosyal ve siyasal hayatta daha fazla yer almalıdır` dedi.

Türkmenoğlu Şu Açıklamayı Yaptı:

Millet olarak en büyük değerlerimizden biri olan aile müessesinin en önemli yapı taşlarından biri annelerimiz, kadınlarımızdır. Milli ve dini kültürümüzde analar en mukaddes varlıklardır.

Ülkemizin huzuru ve güveni için öncelikle her türlü ayrımcılığı reddetmemiz gerekir. Kadına ve kızlarımıza yapılan ayrımcılık hemen hemen ırkçılıkla eşdeğer bir durumdur. Bu anlamda ayrımcılığın bizim milli kültürümüzde yeri hiçbir zaman olmamıştır.

Maalesef her 8 Mart geldiğinde kadınlarımızın yaptıklarıyla övünmemiz gerekirken, hala şiddete uğrayan kadınların sorunlarının çözülememesinin kısırdöngüsü içinde yapmamız gerekenleri tartışmaya devam ediyoruz.

Kadına karşı şiddetin son bulması adına toplumun bilinçlendirilmesinde belki de en önemli vazife yine kadınlara, annelere düşmektedir. Karşılaştığımız insanlık dışı bu eylemlerin son bulması için kadın erkek tüm toplumun birlikte hareket etmesi son derece önemlidir.

Şiddetin son bulduğu, hakkı olan her yerde, her konuda söz söyleyebilen kadınların varlığının olduğu toplum her zaman güçlü olacaktır.

Karar alma mercilerinde daha fazla kadının yer alması, kadınlarımızın haklarının korunmasının en büyük teminatı olacaktır. Bu maksatla kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayata katılımı ve etkinliği son derece önemlidir.

Kadınlarımızın en doğal hakları olan, mutlu, şiddet ve tehditten uzak huzurlu bir hayat sürecekleri, ve en önemlisi Kadına Şiddetin Konuşulmasına gerek duyulmayan bir Türkiye ve Dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kutluyor, selamlarımı sunuyorum.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler