NATO'dan Türkiye açıklaması

Genel Sekreter, Ortadoğu'daki krizden en çok zarar gören müttefik de olsa Türkiye'den saldırılara 'orantılı' karşılık vermesini istedi.
NATO'dan Türkiye açıklaması
Kayıt Tarihi: 12.10.2015 13:16 - Son Güncelleme: 12.05.2024 00:48
YAZI
A
 NATO Parlamenterler Asamblesi toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ortadoğu'daki krizden en çok zarar gören müttefik de olsa Türkiye'den terör saldırılarına 'orantılı' şekilde karşılık vermesini istedi. Jens Stoltenberg,"Türkiye birden çok terör saldırısına şahit oldu. Kendilerini savunma hakları var ama ben Türkiye'nin cevap verme tarzı açısında tabii ki ölçülü olmasını bekliyorum." dedi.

"TÜRKİYE'Yİ KORUMAYA HAZIRIZ"

NATO Parlamenterler Asamblesi toplantısında, NATO'nun Soğuk Savaş döneminden bu yana Doğu Avrupa'daki varlığını ilk kez bu kadar artırdığına dikkat çeken Stoltenberg,"Doğudaki müttefiklerimizi korumaya hazır olduğumuz gibi Türkiye'yi de korumaya hazırız. NATO'mun caydırıcılığı önemlidir ve hakikidir. Türkiye, NATO'nun yardımına ihtiyaç duyarsa, NATO orada olacaktır." şeklinde konuştu.

"ESAD'A DESTEK YAPICI ÇÖZÜM DEĞİL"

Rusya'nın Esad rejimine escort bayan verdiği desteğin bölgedeki krizin uzamasına yol açacağını da söyleyen Stoltenberg, Rusya'nın IŞİD ile mücadele için yapıcı bir rol oynaması gerektiğini söyledi ve Esad rejimine destek verilmesinin yapıcı bir eylem olmadığına değindi.

"ASKER GÖNDERME PLANIMIZ YOK"

NATO'nun Afganistan'a destek misyonu gelecek yıl sonunda bitecek de olsa bir şekilde bu ülkedeki varlığını sürdürmeye devam etme niyetinde olduğunu dile getiren Jens Stoltenberg, Suriye'ye asker göndermek gibi bir planlarının olmadığını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler