NEÜ İle Varşova Üniversitesi Arasında Anlaşma

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve beraberindeki heyet Polonya’da bir dizi temaslarda bulundu.
NEÜ İle Varşova Üniversitesi Arasında Anlaşma
Kayıt Tarihi: 09.01.2015 18:20 - Son Güncelleme: 27.04.2024 14:14
YAZI
A
Heyet ilk ziyaretini Polonya Varşova Üniversitesinde gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında iki üniversite arasındaki ilişkilerin artırılması amacıyla NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Varşova Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve İşbirliği işlerinden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alojzy Z. Nowak’ın imzaladığı ikili işbirliği anlaşması yapıldı.

Büyükelçilik Konutunda Heyet Onuruna Yemek Verildi

Varşova Büyükelçisi eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın da hazır bulunduğu ziyaret sonrasında Büyükelçi Özcan, Büyükelçilik Konutunda NEÜ Heyeti onuruna akşam yemeği verdi. Yemeğe ayrıca Polonya'da uzun süredir iş yapan Türk işadamları da iştirak etti.

Yunus Emre Enstitüsü de Ziyaret Edildi

Kültürel ziyaretlerde de bulunan Üniversitemiz heyeti ayrıca Yunus Emre Enstitüsü Varşova Şubesini ziyaret etti. Büyükelçi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın da katıldığı ziyarette Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Öztürk Emiroğlu; Enstitünün Polonya'daki ve tüm dünyadaki mevcut ve geleceğe ilişkin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Emiroğlu, Türkçe kursları ile kültürel etkinliklere gösterilen yoğun ilgiyi dile getirdi.



Gerçekleştirilen Polonya ziyareti neticesinde; Polonya'daki üniversitelerle işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak projeler yapılması ve Polonya’daki iş fırsatları hakkında değerlendirme ve temaslarda bulunuldu. Ayrıca 2016 yılında Polonya'dan bir üniversite ile ortak konferans organize edilmesi ve bunun için çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler