Numan Kurtulmuş'tan Konya'da Açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyanın zor bir dönemden geçmekte olduğunu ifade ederek, "Bütün ülkelerin hiçbir şekilde terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın, teröre karşı ortak bir insanlık cephesinde buluşmaları şarttır" dedi.
Numan Kurtulmuş'tan Konya'da Açıklamalar
Kayıt Tarihi: 14.07.2016 20:46 - Son Güncelleme: 14.05.2024 02:03
YAZI
A
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ak Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve partililerle birlikte kameraların karşısına geçen Numan Kurtulmuş, değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı. 65’inci hükümet ile birlikte hükümetin bir icraat ve reform hükümeti olduğunu altını çizerek ifade ettiklerini hatırlatan Kurtulmuş, “Bu hükümetin kuruluşu ile birlikte çok seri bir şekilde çalışmalarımızı başlattık. Bir taraftan ekonomide yeni bir faza geçilmiş oldu, bir tarafta Türkiye’de reform sürecini tamamlayacak adımların atılması, yeni Anayasa çalışmaları başta olmak üzere tüm çalışmalar hızlandırıldı. Diğer taraftan da çevremizdeki değişen dış politika şartları dolayısıyla dış politika da yeni perspektifler geliştirme, yerinde ataklarımızı gerçekleştirmeye başladık. Yine bu arada halkımızı memnun edecek, beklentilerini karşılayacak, ihtiyaçlarını, taleplerini karşılayacak olan çeşitli paketlerle de Türkiye’de hem ekonomik hayatı canlandırmak, hem halkımızın refah seviyesini güçlendirmek bakımından da çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.
“Terör örgütlerinin hepsine karşı ortak bir cephe oluşturmak mecburiyetindeyiz”

Dünyanın zor bir dönemden geçmekte olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, “Irak’ın işgali ile birlikte başlayan süreç bölgemizde, bölge ülkelerimizin tamamını içine alan bir siyasi türbülans ve kaos dönemini beraberinde getirmiştir. Bununla birlikte de bir taraftan bölge halkları arasında etnik ya da mezhebi çatışmalar, bütün bunların sonucu olarak siyasi belirsizlikler, siyasi kaoslar, parçalanmalar, dağılmalar ve tabiri caizse özellikle Suriye’deki iç savaş Suriye’deki geniş kitlelerin temsil edilemediği ve Suriye’de devam eden iç savaşın sonunda da vekalet savaşları üzerinden neredeyse dünyanın bütün ordularının, bütün devletlerin gelip işin içine karıştığı çok yoğun bir kaos ortamı. Bu maalesef Suriye, Irak başta olmak üzere bölge ülkelerini terör örgütleri cenneti haline getirmiştir. Türkiye olarak biz de maalesef hem Ortadoğu’daki bu karışık ortamda, hem siyaseten yönetilemez ülkelerin ortaya çıkardığı siyasi türbülanslar ve siyasi kaoslardan, hem de bunların tabii bir neticesi olarak ortaya çıkan bu terör ortamından birinci derecede etkilenen ülkelerin başında geliyoruz. Bütün ülkelerin hiçbir şekilde terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın, teröre karşı ortak bir insanlık cephesinde buluşmaları şarttır. Eğer demokrasi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü temel prensipler olarak kabul ediyorsa hiç amasız, fakatsız, ancaksız terör örgütlerinin hepsine karşı ortak bir cephe oluşturmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler