Obama Suudi Arabistan'da

Barack Obama, geçen hafta vefat eden Suudi Kral için başsağlığı dilemek ve yeni Kral ile görüşmek için başkent Riyad'a geldi.
Obama Suudi Arabistan'da
Kayıt Tarihi: 27.01.2015 13:36 - Son Güncelleme: 11.05.2024 06:08
YAZI
A
ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı. Hindistan'dan ayrılan Obama'nın bir sonraki durağı Suudi Arabistan oldu.

OBAMA RİYAD'DA

Obama, geçen hafta Cuma günü vefat eden Kralı Abdullah bin Abdülaziz için başsağlığı dilemek ve yeni Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşmek için başkent Riyad'a geldi.


YENİ KRAL RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Kral Halit Havaalanı kraliyet terminalinde Obama, Suudi Arabistan yeni Kralı Selman bin Abdullah, Veliahd Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri bakanı Prens Muhammed bin Nayif'in yanı sıra birçok bakan, Prens ve askeri komutanlar ve üst düzey yetkililer tarafından resmi törenle karşılandı.


ÜST DÜZEY İSİMLER EŞLİK ETTİ

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama’yı Cumhuriyetçi senatör McCain’in yanı sıra baba Bush dönemi Dışişleri Bakanı James Baker, Ulusal Güvenlik Başkanı Brent Scowcroft oğul Bush dönemi Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile Obama’nın dış politikasını eleştiren Cumhuriyetçi Senatör John McCain eşlik ediyor. Obama’nın heyetinde ayrıca, Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA Direktöre John Bennan da yer alıyor. 
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler