Öğrencilere okul sütü dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarının işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü" programı kapsamında Konya’da süt dağıtım töreni düzenlendi.
Öğrencilere okul sütü dağıtıldı
Kayıt Tarihi: 14.02.2014 08:32 - Son Güncelleme: 15.05.2024 05:44
YAZI
A
 Okul sütü dağıtım töreni merkez Karatay ilçesinde bulunan Celal Akın İlkokulu’nda yapıldı. Törene Konya Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Konya Valisi Muammer Erol, "Her şeyiyle bizim kendi üretimimiz olan Sağlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Milli Eğitim Bakanlıklarının da titizlikle ilk adımdan son noktaya kadar çocuklara teslimine kadar ve sonrasında da bütün süreçleri kontrol ediyor. Tamamıyla bizim olan bir mamul. Bu kadar yeter mi, haftada 3 gün tabi bu yetmez. Biz bu çocuklarımızın hepsini sağlıklı ve başarılı olmasını geleceğimize sahip çıkıp milletimize ve memleketimizi daha iyi günlere ulaştırmasını ümit ediyoruz. Hepsine hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Konya’da 179 bin öğrenci içerisinden 164 bin öğrencinin süt içimine katıldığını belirtti. İlk yıl olan 2012 yılında yüzde 86 olan süt içme oranının bu yıl 91’lere çıktığını kaydeden Gürsoy, “Süt içmeyen öğrencimiz her gün biraz daha azalıyor. Bugüne kadar 1 milyon süt paketi öğrencilerimize dağıtıldı. Yıl sonuna kadar 7 milyon 800 paket süt öğrencilerimize dağıtılmış olacak. Süt bilinci her gün biraz daha gelişmiş oluyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin fiziki gelişimini de sağlamış ve ilerleyen yaşlarda da süt içimini ülkemizde artırılmasını hedefleyen bir proje. İlimizde sağlıklı bir şekilde yürüyor. Pazartesi ve Çarşamba günü yapılan dağıtımlarda da her hangi bir problemle karşılaşılmadı” diye konuştu.

Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir ise, “Her gün süt ulaştırılması çocuklarımızın hem kemik ve vücut gelişimleri açısından hem zeka gelişimi açısından önemli. Okul sütü akıl küpü diyoruz. Tam çocuklarımızı süt içmeye teşvik ediyoruz" dedi. 
Konuşmaların ardından Vali Erol ve protokol üyeleri öğrencilere süt dağıttı. Eğitim öğretim yılı sonuna kadar haftada 3 gün 1 ve 4. Sınıf öğrencilerine UHT içme sütü dağıtılacağı belirtilirken, Konya’da bugün itibariyle öğrencilere 1 milyon 61 bin 450 adet süt dağıtımı gerçekleşti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler