Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi Hayata Geçti

Konya Sanayi Odası (KSO) ile Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, ‘Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi’ni hayata geçirdi.
Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi Hayata Geçti
Kayıt Tarihi: 24.12.2013 15:03 - Son Güncelleme: 03.05.2024 00:40
YAZI
A
 Projenin tanıtım toplantısında konuşan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, proje hakkında bilgi vererek Türkiye’nin insan kaynağı ve üretim yapısında nitelik yükseltmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Başkan Kütükcü, “Eğitim sistemimiz nitelikli insan üretmeden, sanayideki tezgahlarımız nitelikli üretim yapamaz” dedi. Sanayicilere ve öğrencilere projeye sahip çıkmaları çağrısında bulunan Başkan Kütükcü, Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi ile mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencileri en geç ikinci sınıfta işletmelerle nişanlamayı planladıklarını, öğrencilerin proje kapsamında ilerleyen sınıflarda tıpkı bir doktor adayı gibi intörn mühendislik yapabileceklerini söyledi. Konuşmasında sanayicilerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağı ile meslek liselerinin veya fakültelerin yetiştirdiği insan kaynağının nitelikleri arasında uyumsuzluk bulunduğuna dikkat çeken Başkan Kütükcü, projenin hedeflerinden birisinin de Konya sanayisinin ihtiyaçları doğrultusunda mühendisler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Proje hakkında bilgi veren Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar ise, proje süreçlerinin takibi için Kariyer Planlama ve Takibi Ofisinin kurulduğu bilgisini vererek, projenin üniversite öğrencilerinin iş piyasası hakkındaki bilgi ve tecrübesini artıracağını ifade etti.

Prof. Dr. Ünsaçar, Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi’nin süreçleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Öğrencileri en geç 2. sınıfta alanları ile ilgili sanayideki firmalarla nişanlamayı planlıyoruz. Bu faaliyet çerçevesinde, öğrenci ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf olmak üzere 3 yıl boyunca okuldaki derslerinin haricindeki tüm zamanlarını o iş yerinde değerlendirecek. Öğrenciler seçimlik ders ve proje çalışmalarını bu işyerine göre yönlendirecek, stajlarını bu firmada yapacak ve son sınıfta yedinci yarıyılda bu işyerinde bir tam yarıyıl intörn mühendis olarak çalışacak. Proje sonunda Konya Sanayi Odası, fakülte temsilcisi ve iş yeri temsilcisinden oluşan bir heyet tarafından bir bitirme sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olan öğrenciye KSO tarafından bir referans niteliği taşıyan sertifika verilecek. Şayet öğrenci başarısız olursa iki kere daha sınav hakkı verilecek. Tüm bu süreç kurulan Kariyer Planlama ve Takibi Ofisi tarafından takip edilecek.”

Ünsaçar, Konya Sanayi Odası ile ‘Öğrencileri İş Hayatına Hazırlama Projesi’nin yanı sıra, sanayicilerin öğrencilerle tecrübe paylaşımı, konusunda uzman sanayicilerin ders anlatması, ders müfredatların istişare edilerek hazırlanması gibi konularda işbirliklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler