Patlamada Kaç Kişi Öldü ? Bakan'dan Açıklama

ANKARA'daki patlamada ölü sayısı 86'ya yaralı sayısı da 186'ya yükseldi. Açıklanan rakam dehşete düşürdü. Bu sayının ağır yaralıların durumu düşünüldüğünde daha da artabileceği bildiriliyor.
Patlamada Kaç Kişi Öldü ? Bakan'dan Açıklama
Kayıt Tarihi: 10.10.2015 13:28 - Son Güncelleme: 18.05.2024 04:43
YAZI
A

Türkiye cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısıyla sarsıldı. Saat 10.04'de arka arkaya meydana gelen patmada ilk anda 30 kişinin öldüğü bildirildi. İlerleyen saatlerde sayıyla ilgili korkunç rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu saat 16.00'da dehşete düşüren bilançoyu 86 ölü olarak duyurdu.

ANKARA PATLAMASI ÖLÜ SAYISI

Bakan şöyle açıkladı;

- "(Ankara'daki patlama) Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayısı 62. Ağır yaralı olarak gelip de kaybettiğimiz vaka sayısı 24."  

-"(Ankara'daki patlama) Ayaktan gelenler dışında şu anda hastanede 186 hastamız tedavi görüyor, 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyathanede tedavi ortamında"  

-"(Ankara'daki patlama) 5 bin ünitenin üzerinde kan hastanelerimizde hazır. İhtiyaç olduğu andan itibaren ilave 3 bin üniteyi de yedek olarak hazırladık."  

- "Toplam 86 insanımızı kaybetmiş durumdayız" 




MEYDAN CAN PAZARINA DÖNDÜ-FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ankara patlaması ölü sayısı

ANKARA PATLAMASI SEBEBİ NE?

Ankara Tren Garı kavşağındaki patlamanın olduğu yer "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" mitinginin toplanma noktasıydı. Gurup buradan Sıhhiye'ye yürümesi planlanıyordu. Patlama kitlenin kortej oluşturduğu tam o noktada gerçekleşti. Emniyet güçleri hedefin bu yürüyüş olduğuna dair bilgi veriyorlar.ankara patlamasi görüntüleri

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler