Rektör Şeker Tüba Ve Tübitak’ın Sempozyumunda

Dünya çapındaki en iyi araştırmacıları desteklemek üzere çalışmalarını yürüten Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Programı kapsamında “Excellence Science: ERC Enables Young Researchers” isimli Sempozyum, TÜBA ve TÜBİTAK’ın ev sahipliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.
Rektör Şeker Tüba Ve Tübitak’ın Sempozyumunda
Kayıt Tarihi: 09.09.2014 06:46 - Son Güncelleme: 28.04.2024 20:12
YAZI
A
TÜBA Konsey Üyesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in de katıldığı sempozyum, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, ERC Başkanı Prof. Dr. Jean Pierre Bourguignon ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın açılış konuşmalarının ardından ERC, TÜBİTAK, üniversite ve araştırmacıların bakış açılarının ele alındığı sunumlar ve tartışmalarla devam etti.

ERC Programı hakkında bilgi veren ERC Başkanı Prof. Bourguignon, Türkiye’nin mevcut yayın performansına kıyasla ERC’den daha fazla proje alabileceğini ifade etti. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar yaptığı konuşmada, ERTC, TÜBA ve TÜBİTAK’ın bilimsel gelişme alanında ortak hedeflere sahip olduğunu ve ilgili paydaşlar arasındaki iletişim ve işbirliğinin önemli olduğunu belirtti. Acar, ayrıca, ERC Başkanı Prof. Bourguignon’a davetlerine icabet ettiği için, TÜBİTAK, üniversiteler ve TÜBA camiasından gelen yönetici ve katılımcılara, katkıları için teşekkür etti.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Yücel Altunbaşak ise, gerçekleştirdiği konuşmada yeni yürürlüğe giren Horizon 2020 ödül ve destek programı ve Türkiye’nin ERC Eylem Planı ve TÜBİTAK’ın ilgili destek programları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sempozyumun ikinci bölümünde ERC programından aktif olarak faydalanan veya proje almak üzere planlamalar yapmakta olan üniversitelerin rektörleri stratejilerini katılımcılarla paylaştı. TÜBA Asli Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, TÜBA Asli Üyesi ve Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve TÜBA Asli Üyesi ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker konuyla ilgili olarak birer konuşma yaptılar ve genç araştırmacıların sorularını cevaplandırdı.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler