Rusça Nasreddin Hoca Şarkısına Klip

Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Ahmed Ahmedov tarafından seslendirilen ‘Hodja Nasreddin’ isimli şarkı için Rusya’da klip çekimleri yapıldı.
Rusça Nasreddin Hoca Şarkısına Klip
Kayıt Tarihi: 07.08.2013 10:00 - Son Güncelleme: 12.04.2024 20:24
YAZI
A
 

Konu ile ilgili açıklama yapan “Nasreddin Hoca Şarkıları” albümünün prodüktörü Osman Nuri Yazıcı, “Rusya Federasyonu Devlet Sanatçısı Ahmed Ahmedov, Akşehir Belediyesi ve Erol Büyükburç’un ortak çalışması olan Nasreddin Hoca şarkısını ‘Hodja Nasredin’ adı ile Rusça seslendirmişti. Bu şarkıya Rusya'da klip çekmek için yapım şirketi ve ekibi ile birlikte Rusya'ya gittik. Klipin çekimlerini Rus heykeltıraş A. Arlov tarafından yapılan 750 kilogramlık bronz Nasreddin Hoca ve eşeği heykeli önünde, Moskova'nın Molodojnaya ilçesinde metro istasyonu önünde, 2014 Dünya Kış Olimpiyatları’nın düzenleneceği Sochi’de ve Moskova Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı önünde gerçekleştirdik. Söz konusu klipte Rus çocukları da oynadı. Güzel bir çalışma oldu. Klipimizin montaj çalışmaları tamamlandığında Türk televizyonlarının yanı sıra Belarus, Rusya, Ukrayna, Kırım, Azerbaycan, Özbekistan televizyonlarında da yer alacak” dedi.

Ahmed Ahmedov ise, albümde yer almaktan dolayı onur duyduğunu belirtti. Ahmedov, Nasreddin Hoca’nın tüm dünyaca tanınan ünlü bir filozof olduğunu ifade ederek, Nasreddin Hoca’nın Rusya’da da çok tanındığını, onun adına
böyle bir çalışma yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.



ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler