Selçuk öğrencileri eserlerini sergiledi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencileri “İç Mimari Proje 7” dersi kapsamında “Ekolojik ve Sürdürülebilir Mekan Tasarımı” konulu projelerini ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri de “Temel Tasarım Öğrenci Çalışmaları” adlı projelerinde ortaya koydukları eserlerini sergiledi.
Selçuk öğrencileri eserlerini sergiledi
Kayıt Tarihi: 19.02.2014 08:06 - Son Güncelleme: 14.05.2024 02:51
YAZI
A
 SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’ndaki sergi açılışına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

“GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTEMİZİN VİTRİNİDİR”

Serginin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, “Sanat denildiğinde insanın aklına vizyon, görüş ve ufuk geliyor. Sanat sadece bir şeyi yapmak ya da şekil vermek değildir. Sanatçı eserinde düşüncesini ortaya koymaktadır. Sanat, insanların muhakeme yeteneğini, ufkunu ve olaylara farklı açılardan bakabilmelerini sağlar ve geliştirir. Objelere daha geniş açılardan bakabilme yetisi sanatçıların farklılıkları ortaya koymasını sağlar. Bu açıdan bakıldığında Güzel Sanatlar Fakültesi üniversitemizin vitrinidir. Bugün bu eserlerin ortaya çıkmasında ve sergilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SERGİ, EKOLOJİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMALI

Öğrencilerin sergiledikleri eserlerin “İç Mimari Proje 7” dersi kapsamında gerçekleştirildiğini söyleyen projenin sorumlusu GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rabia Köse Doğan, “Hızla gelişen ve değişen dünyada doğal kaynaklarımız tükeniyor. Ekoloji ve sürdürülebilirlik bizim temel kavramlarımız olmaya başladı. Gelecek nesillere doğal kaynaklarımızı iletebilmek için ‘İç mimari proje 7’ kapsamında 4’üncü sınıf öğrencilerimizle birlikte bu çalışmayı hazırladık” diye konuştu.

“HER ŞEY HAYAL VE SEZGİ İLE BAŞLAR”

İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü ile Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları “Temel Tasarım Öğrenci Çalışmaları” konulu projenin sorumlusu GSF Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu ise, “Etrafımızda gördüğümüz her şey önce hayal, sezgi ve tasavvur ile başlar. Sonra bu tasavvuru kağıt, biçim ve renk kullanarak ürüne dönüştürürüz. Etrafımızda insan eliyle yapılmış olan her şey birer tasarımdır. Temel tasarım da bu tasarımı hayal etmenin ve içindeki mücevheri çıkarmanın metodudur. Bugün öğrencilerin çalışmalarının içinde ünlü tasarımcıları ve sanatçıları imrendirebilecek tasarımların olduğunu, hayatının 25 yılını araştırmaya ve sanata adamış biri olarak çok rahatlıkla söylüyorum. Öğrencilerimin ortaya koydukları bu ürünlerden gurur duyuyor ve öğrencilerimi tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Serginin açılışının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas öğrencilerin eserlerini tek tek inceledi ve öğrencilere başarı belgesi takdim etti.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler