Selçuk Üniversitesi 40. Yılını Kutlayacak

11 Nisan 1975’te kurulan Selçuk Üniversitesi (SÜ), 40’ıncı kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.
Selçuk Üniversitesi 40. Yılını Kutlayacak
Kayıt Tarihi: 11.02.2015 08:04 - Son Güncelleme: 11.05.2024 16:31
YAZI
A
 1 Mart-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir dizi etkinlikle 40. yaşını kutlayacak olan Selçuk Üniversitesi’nde kuruluş yıldönümüne ilişkin etkinlik hazırlıkları tamamlanma aşamasına geldi.

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemizin bu noktalara gelmesinde geçmişte görev yapan tüm rektörlerimiz ve idarecilerimiz başta olmak üzere katkıda bulunan herkese şükran borçluyuz. 40’ıncı yıl gururunu yaşayacağımız bu yıl, bilimden sanata, kültürden spora kadar pek çok alanda gerçekleştireceğimiz onlarca etkinlikle bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız.” dedi.

BİLİM, KÜLTÜR, SPOR VE SANAT DOLU 40. YIL KUTLAMASI

Selçuk Üniversitesi 40. yıldönümü kutlamaları kapsamında tiyatrodan, söyleşilere, sergilerden, konserlere, bilimsel ve kültürel etkinliklerden spora kadar pek çok alanda birbirinden renkli çok sayıda faaliyet gerçekleştirecek.

Etkinlikler kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), 40. yıla özel basketbol ve voleybol turnuvaları düzenleyecek. BESYO bünyesinde ayrıca Selçuk Üniversiteli milli sporcular bir araya getirilerek bir söyleşi gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrencilerin ülkelerini tanıtacağı, Selçuk Üniversitesini ise dünyaya tanıtmaya imkan tanıyacak ‘Yabancı Uyruklu Öğrenci Buluşması’ düzenlenecek.

Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı, 40. yıl etkinlikleri kapsamında tiyatro festivali ve konser düzenleyecek. Güzel Sanatlar Fakültesi, Selçuk Üniversitesini anlatan bir resim sergisi açacak.

KİTAP VE BELGESEL FİLM, TARİHE IŞIK TUTACAK

Öğrenci toplukları ise söyleşi, tiyatro, konser başta olmak üzere çok sayıda etkinlik gerçekleştirecek. Üniversite Televizyonu tarafından hazırlanan ve Selçuk Üniversitesi’nin 40 yıllık serüveninin anlatıldığı 1,5 saatlik belgesel film düzenlenecek bir gala ile izleyici ile buluşacak. Bunun yanı sıra 12 kişilik bir kurul tarafından oluşturulan ve üniversitenin 40 yıllık tarihinin anlatıldığı iki ayrı kitap yayınlanacak. Kurulun, kitaba ilişkin çalışmaları tamamlama aşamasına geldi.

SELÇUK ÜNİVERSİTELİ REKTÖRLER BULUŞACAK

Selçuk Üniversitesi 40. yıla özel son derece anlamlı bir etkinliğe daha imza atacak. Selçuk Üniversitesi’nden mezun olmuş ya da yaşamının bir döneminde Selçuk Üniversitesi’nde görev yapmış ve halen aktif olarak yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde görev yapan rektörler, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilecek özel bir programda buluşacak.

“40. YIL COŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “1975 yılında barakalarda başlayan eğitim serüveninin 40 yılda geldiği nokta son derece önemli. Her şeyden önce büyük zorluklarla ve eğitim neferlerinin fedakarlıklarıyla inşa edilen üniversitemiz, bugün artık kabuğunu kırmış, geleceğe çok daha etkin ve dinamik biçimde hazırlanmaktadır. Üniversitemizin bu noktalara gelmesinde geçmişte görev yapan tüm rektörlerimiz ve idarecilerimiz başta olmak üzere katkıda bulunan herkese şükran borçluyuz. 40’ıncı yıl gururunu yaşayacağımız bu yıl, bilimden sanata, kültürden spora kadar pek çok alanda gerçekleştireceğimiz onlarca etkinlikle bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız” dedi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler