Selçuk Üniversitesi Tübitak Teşviklerinde 6. Sırada

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’nun Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), 2011 yılında bilimsel çalışmalarıyla teşvik alan üniversitelerin sıralamasını açıkladı. Buna göre TÜBİTAK’tan teşvik alan yayın sıralamasında Selçuk Üniversitesi altıncı sıraya yükseldi.
Selçuk Üniversitesi Tübitak Teşviklerinde 6. Sırada
Kayıt Tarihi: 24.12.2012 07:35 - Son Güncelleme: 29.04.2024 22:18
YAZI
A
 İLK 5 SIRA ÜÇ BÜYÜK ŞEHRİN

TÜBİTAK’ın 2010 yılı verilerine göre 638 bilimsel başvurusuyla dokuzuncu sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, 2011 verilerinde 692 yayınıyla altıncı sıraya yükselmiş oldu. 881 teşvik alan başvuru ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinci, 824 ile Ege Üniversitesi ikinci, 752 ile Hacettepe Üniversitesi üçüncü, 714 teşvik ile Gazi Üniversitesi dördüncü, 709 teşvik ile İstanbul Teknik Üniversitesi beşinci sırada yer aldı. Sıralamada Selçuk Üniversitesi’ni 564 yayınla Atatürk Üniversitesi, 494 yayınla İstanbul Üniversitesi, 476 yayınla Ankara Üniversitesi, 469 yayınla Erciyes Üniversitesi, 461 yayınla Bilkent Üniversitesi izledi.

SELÇUK EN YAKIN RAKİBİNE 128 YAYIN FARK ATTI

TÜBİTAK teşviklerinin üniversitelerin gerçekleştirdiği nitelikli akademik yayın sıralaması açısından son derece önemli veriler olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Sıralama dikkatli incelendiğinde üniversitemizin hemen önünde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi ile arasındaki yayın sayısı farkı sadece 17, Gazi Üniversitesi ile ise 22. Ancak Selçuk Üniversitesi’nin hemen altında bulunan Atatürk Üniversitesi ile arasındaki fark 128. Önümüzde sadece üç büyük şehirdeki bazı üniversiteler var. Bu açıdan düşünüldüğünde derecemizin anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.



REKTÖR GÖKBEL’DEN TEŞEKKÜR

Hedeflerinin dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almak olduğunu yineleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Başarılı yayınlarıyla üniversitemizi üst sıralara taşıyan tüm akademisyen arkadaşlarıma ve üniversitemizin önceki dönem yöneticilerine teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi’nin önümüzdeki yıllarda üç önemli fakültenin ayrılmasının getirdiği akademik yayın anlamındaki eksikliği giderip üst sıralarda kalmaya ve Konya’nın ve ülkenin gurur kaynağı olmaya devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler