Selçuk Üniversitesinde 40.Yıl Kutlamaları

Selçuk Üniversitesi (SÜ) kuruluşunun 40’ıncı yılını coşkuyla kutladı
Selçuk Üniversitesinde 40.Yıl Kutlamaları
Kayıt Tarihi: 10.04.2015 15:10 - Son Güncelleme: 10.05.2024 06:55
YAZI
A
 Etkinlikler kapsamında Mart ayından bu yana 40’dan fazla etkinlik gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi’nde 40’ıncı yıl, gerçekleştiren resmi törenle taçlandırıldı. Üniversite bünyesinde 35 yıl ve daha fazla süre görev yapan akademik ve idari personele teşekkür plaketi takdim edildiği törende ayrıca 40’ıncı yıla özel hazırlanan ‘Çift Başlıklı Kartalın Kanatları Altında Selçuk Üniversitesi’nin 40 yılı’ adlı belgesel filmin galası yapıldı.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

“ÇORAK TOPRAKLARDA VAROLAN BİR ÜNİVERSİTE”

Çorak topraklar üzerinde yokluklar içinde var olan Selçuk Üniversitesi’nin 40 yıllık hikayesine tanıklık edilen törende ilk olarak Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği mezunu akademisyenlerin eserlerinden oluşan sergi açıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 40’ıncı yıl hitabında kuruluş yıldönümü faaliyetlerinin artık geleneksel bir hal aldığını ve bu yıl üniversitenin 40. yılını kutluyor olmanın heyecanı ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Gökbel, “40 yıllık süreçte adım atılmamış çorak topraklar üzerinde barakalarda başlayarak meşakkatli yollardan hiç yılmadan büyüyen bu dev çınar, bugün bünyesinde 22 fakülte, 6 enstitü, 5 yüksekokul, 22 meslek yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı ve 80 bini bulan öğrencisi ile Türkiye’nin hatta dünyanın en iyi üniversiteleri arasında kendine yer edinmeyi başarmıştır. İşte bu başarı öyküsünü, o günlerden bu günlere kimi zaman hüzünlü, kimi zaman gururlu, kimi zaman tebessümle kimi zaman ise buğulu gözlerle yad edebileceğiniz ‘Çift Başlıklı Kartalın Kanatları Altında Selçuk Üniversitesi 40 Yaşında’ adlı kitap ve birazdan izleyeceğiniz 40’ıncı yıla özel hazırlanan ve hafızalarımıza kazınacak belgesel film ile sizleri buluşturmaktan da ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Her şeyden önce hazırlanan her iki proje de Türkiye’de ilk olma niteliği taşımaktadır ve gelecek nesillere eşsiz bir kaynak olacaktır” dedi.

Fiziki yapılanmanın yanı sıra bilimsel, sosyal, kültürel ve kurumsal anlamdaki bu gelişim ve değişimin halen sürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Gökbel, “Şunu da özellikle belirtmeliyim ki bugün gelinen noktada Selçuk Üniversitesi, iki eğitim-öğretim birimi arasında 441 kilometre mesafeye sahip. Türkiye’nin en büyük kampüslerinden birine sahibiz. Bildiğim kadarıyla 60 bin öğrencinin bulunduğu Türkiye’de başka bir kampüs yok. Bilinmesi gereken bir diğer özelliğimiz de bizim 18 ayrı ilçede de kampüslerimiz var. Kuruluş aşamasında çeşitli sorunlarla karşılaşan üniversitemiz, 40 yılın sonunda Türkiye’de önemli yükseköğretim kurumları arasında yerini almıştır. Bugün Selçuk Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’nde Türkiye’de ilk 10’da yer almaktadır. Dünya’da ve Türkiye’de yapılan her ciddi sıralamada kendine yer bulan Selçuk Üniversitesi, Anadolu’daki üniversiteler arasında birinci sıradadır. 2014 yılı Girişimcilik ve Yenilikçi Endeksi Sıralaması kapsamındaki tescilli ulusal ve uluslararası patent sayılarının göstergesi olan ’Fikri Mülkiyet Havuzu’ kriterinde ise yine üniversitemiz Türkiye’de 1’inci sırada yer almaktadır” diye konuştu.

ESKİ REKTÖRLERE VEFA

Rektör Gökbel, “Üniversitemizin 40 yıllık tarihi sürecinde, başta Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ali Rıza Çetik olmak üzere Sayın Prof. Dr. Neşet Çağatay ve Sayın Prof. Dr. Süleyman Kadayıfçıları, görevi başında iken yaşamını yitiren Sayın Erol Güngör’ü rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan tüm rektörlerimize, idarecilerimize, akademik ve idari personelimize unutulmaz hizmetleri nedeniyle ayrıca bizi ülkemizin dört bir tarafından temsil eden öğrencilerimize de bu anlamlı günde bir kez daha şükranlarımı sunuyor, kendilerini yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ EMEKTARLARINA TEŞEKKÜR

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in hitaplarının ardından Selçuk Üniversitesinde 35 yıl ve daha fazla süredir görev yapan akademik personeller Prof. Dr. Ali Ünüvar, Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Prof. Dr. Hüseyin Dural, Prof. Dr. Mustafa Özcan, Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ayişe Gülbün Onur, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, Öğr. Gör. Mustafa Özkürçüler ve Uzm. Seyit Ali Cengiz’e teşekkür belgelerini Konya Valisi Muammer Erol takdim etti.
“Çift Başlı Kartalın Kanatları Altında Selçuk Üniversitesi’nin 40 Yılı’ adlı belgesel ve kitap projesinin hayata geçmesinde katkıları bulunan yapım ekibi ve yayın kurulana teşekkür belgelerini ise Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve rektör yardımcıları takdim etti.

Ardından 35 yıl ve daha fazla süredir görev yapan idari personeller Hidayet Toparlak, Yusuf Baysaloğlu, Hüsniye Özsoy, Mustafa Develi, Mevlüt Ünsaçar’a ise teşekkür plaketlerini rektör yardımcıları verdi. Son olarak kitap projesinin fikir öncüsü olan ve kitabın hazırlanma sürecindeki tüm aşamaları yakından takip eden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise teşekkür belgesini Konya Valisi Muammer Erol verdi.

BELGESEL AYAKTA ALKIŞLANDI

Teşekkür belgelerinin ardından Üniversite Televizyonu tarafından hazırlanan ve üniversitenin 40 yıllık tarihini konu alan ‘Çift Başlı Kartalın Kanatları Altında 40 Yıl’ belgesel film gösterime sunuldu. 83 dakikalık belgesel izleyenler tarafından ilgiyle takip edilerek büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı. Tören düzenlenen kokteyl ile sona erdi.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler