Selçuk'ta E-Belge ve E-İmza Dönemi

Selçuk Üniversitesi’nde (SÜ) bürokratik işlemleri azaltıp, hızlandırmak, üniversite bünyesindeki arşiv sistemini güçlendirmek ve kağıt israfının önüne geçmek amacıyla yaklaşık 6 ay süren hazırlık çalışmaları tamamlanarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve e-imza uygulamasına geçildi.
Selçuk'ta E-Belge ve E-İmza Dönemi
Kayıt Tarihi: 10.02.2014 14:22 - Son Güncelleme: 14.05.2024 06:15
YAZI
A
 Selçuk Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından son aylarda bilişim altyapısına yönelik gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlandığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemizdeki birimler arasında daha hızlı iletişim sağlamak ve bürokratik işlemlerde geçen zamanı en aza indirmek için bilişim altyapımızda bazı yenilikler yaptık. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve e-imza uygulaması bunlar arasındadır. Zaman kaybını en aza indiren bu sistemler sayesinde üniversite bünyesinde yapılan işlemler daha hızlı ve daha kolay gerçekleştirilecek. Bu sayede kağıt israfının da önemli ölçüde önleneceğini düşünüyorum” dedi.

Son dönemlerde bilişim altyapısına yapılan diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemiz ULAKBİM Erişim Hızı 1 Gbit/sn’ye çıkarıldı. 1.5 Gbit/sn’ye çıkarılması için çalışmalarımız sürüyor. Üniversite bünyesindeki birimlerin ilgili kişilere kısa mesaj göndermesini sağlamak amacıyla kurulan sms otomasyonu çok daha aktif kullanılmaya başlandı. Akademik kadro ilan takip otomasyonu ve bordro otomasyonu geliştirildi, enstitülerdeki akademisyen, personel ve öğrencilerle ilgili tüm işlemlerin bilgisayar ve internet üzerinden yürütülmesi amacıyla hazırlanan program tamamlanma aşamasına geldi” şeklinde konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler