SGK Teşvik Primi Uygulanacak İller Arasında Konya Yok

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primi teşviki uygulanacak iller arasında yer almayan Konya’nın mahrum edildiğini ifade etti.
SGK Teşvik Primi Uygulanacak İller Arasında Konya Yok
Kayıt Tarihi: 16.07.2013 12:15 - Son Güncelleme: 09.05.2024 02:17
YAZI
A
 

Sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden uygulanacak ilave puan, uygulanacak iller ve uygulama süresinin Resmi Gazetede yayınlandığını belirten Başkan Turan, “Karara göre, teşvik uygulaması, belirtilen 52 yerde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsamaktadır. Malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacaktır. Sosyo-Ekonomik gelişmişlik endeksi ele alınarak belirlenen iller için üretim ve istihdam sağlamayı amaçlayan SGK prim teşvikinden Konya’mız maalesef mahrum edilmiştir. Halbuki gelişmişlik, üretim ve istihdam oranlarına bakıldığı zaman şehrimiz her türlü teşvik ve desteği hak etmesine rağmen şehrimizin bu tür özellikleri göz ardı edilmektedir” dedi.

Karar kapsamında teşvik sağlanan iller hakkında da bilgi veren Turan, “Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Uşak'ta faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2016'ya kadar; Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat'da faaliyet gösteren iş yerleri için 31 Aralık 2017'ye kadar; Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada için de faaliyet gösteren iş yerleri için ise 31 Aralık 2018'e kadar uygulanacaktır ”diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler