S.Ü Güzel Sanatlar'a Ödül

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi hem uluslararası hem ulusal alanda aldığı ödüllerle marka olma yolunda ilerliyor.
S.Ü Güzel Sanatlar'a Ödül
Kayıt Tarihi: 27.01.2014 15:08 - Son Güncelleme: 04.05.2024 05:49
YAZI
A
 Romanya’da düzenlenen 1. Homorod Uluslararası Resim Yarışması’nda Resim Bölümü öğrencilerinden Ali Rıza Kanaç, birinci olurken aynı bölümün öğrencisi Uğur Avcı jüri özel ödülüne layık görüldü. Macaristan’da düzenlenen 3. Vo-Va Miniart Uluslararası Resim Yarışması’nda Resim Bölümü öğrencilerinden Uğur Avcı ikinci, Ebru Öztaş üçüncü, Ömer Oytun Onur ve Ali Rıza Kanaç jüri özel ödülü aldı. Fakültenin birçok öğrencisinin çalışması da sergilenmeye değer bulundu. Uluslararası Köroğlu Festivali Ulusal Resim Yarışması’nda Resim Bölümü öğrencisi Uğur Avcı mansiyon ödülü aldı. 2. TAD Aydın Türkiye Geneli Resim Yarışması’nda birincilik ödülünü Resim bölümü öğrencisi Sedat Güler, mansiyon ödülünü yine aynı bölümden Ayşe Arslan aldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından yapılan Geleneksel 10. Resim Yarışması’nda Resim Bölümü öğrencisi Mustafa Sönmez birinci olurken aynı bölüm öğrencilerinden Ebru Öztaş, Ayşe Arslan, Uğur Avcı, Ahmet Fatih Özmen ve Mehtap Özdemir’in eserleri de sergilenmeye değer bulundu. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği Halı Tasarım Yarışması’nın birincisi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencisi Lokman Gençtürk oldu. Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Zaman Tünelinde İstanbul Evleri ve Yaşam’ konulu 9. Geleneksel Resim Yarışması’nda Ülker Erkek ve Gamze Terzioğlu’nun eserleri sergilenmeye değer görüldü. İstanbul’da düzenlenen Ponart Guaj Boya ile Temel Tasarım Yarışması’nda Resim Bölümü öğrencisi Aygün Erdoğan ikincilik ödülüne layık görülürken Büşra Gönül ve Elif Aydoğmuş mansiyon ödülü ve Dilan Duymaz, Ervanur Dalkıran, Nagihan Aslı Solak, Zehra Ferda Öztaş, Aliye Çamurcu, Ümmü Kaynar, Tuğçe Alkış, Seda Tarhan, Mahperi Bergin, Kübra Bulduklu, Senem Aslan, Elif Aydoğmuş, Melike Köroğlu, Hatice Paköz, Sema Uslu ve Emine Şenso’nun eserleri sergilenmeye değer görüldü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Ruhu’ konulu resim yarışmasında Resim Bölümü öğrencisi Uğur Avcı mansiyon ödülü aldı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ADIMIZI DUYURUYOR”

Selçuk Üniversitesi’ni sanatsal alanda yapılan önemli yarışmalarda temsil ettiklerini söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, “Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuarımız gibi üniversitemizin sosyal tarafını temsil eden fakültelerimizden birisi. Her ödül alan öğrencimiz bizi temsil ediyor. Selçuk Üniversitesi’nin ve Konya’nın adını her yerde duyuruyorlar” dedi.

Yarışmaların öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu da söyleyen Prof. Dr. Elmas, “Merhum dekanımız Sayın Prof. Dr. Fevzi Günüç hocam fakültemiz için çok şeyler yaptı. Katkıları hiçbir zaman unutulmaz. Biz de O’ndan devraldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in fakültemize verdiği destekler de çok önemli. Öğrencilerimizin en fazla ilgi gösterdikleri etkinliklerin başında yarışmalar geliyor. Yarışmalara katılarak üniversitemize ve fakültemize ödül getirmeleri noktasında kendilerine önemli destekler veriyoruz. Onları teşvik etmek için gerektiğinde malzeme desteği de sağlıyoruz. Desteğimizi gördükleri zaman kendilerine güvenleri geliyor ve çalışmalarını alanda duyurmak istiyorlar. Onların ödüller alması aslında bizim de doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler