S.Ü'de Güvenlikçilere Eğitim Semineri

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Güvenlik Teşkilatına Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri”nde, üniversite bünyesinde görev yapan güvenlik görevlilerine eğitim verilmeye başlandı.
S.Ü'de Güvenlikçilere Eğitim Semineri
Kayıt Tarihi: 04.02.2013 13:37 - Son Güncelleme: 17.05.2024 05:16
YAZI
A
 Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, SÜ Genel Sekreteri Fazilet Uyar, Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yaşar Şen, öğretim üyeleri, emniyet şube müdürleri ve güvenlik teşkilatı mensupları katıldı.

“HASSAS, KRİTİK VE ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYORSUNUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, “Özellikle üniversitede güvenlik görevlisi olan arkadaşlar, daha donanımlı olmak zorundadır. Duygularıyla hareket eden genç bir kitlenin içerisinde bulunmak sizlerin sorumluluğunu daha da artırmaktadır. Bunun için sizlerin öğrencileri tanıması ve donanımınızı bu yönde artırmanız gerekiyor. Sahadaki toplumsal olaylara ilk müdahale edecek olan sizler olduğunuz için polis teşkilatına yardımcı olmanız adına olayların bilgisini toplama, ön tedbirin alınması ve bizlere haber verilmesi noktasında önemli görevler üstleniyorsunuz. Bu güne kadar üniversitemizde ciddi problemler yaşamadık. Bunun için başta sayın rektörümüz olmak üzere sizlere teşekkür ediyorum. Bu bilgilendirme faaliyetlerinin de sizler için verimli geçmesini diliyorum” dedi.



"ÜNİVERSİTEMİZLE İLGİLİ İLK ALGI SİZE BAĞLI”

Kurum ve kuruluşlarda kapıdan girildiğinde ilk algıyı güvenlik görevlilerinin oluşturduğuna dikkat çeken SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “38 yıllık kurumsal ve kültürel birikimimiz ile eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra hizmet sektöründe de etkin şekilde yer almak tüm kamu kurumlarında olduğu gibi bizim için de önemli bir zorunluluk teşkil etmektedir. Bunun için iletişim çağını yaşadığımız günümüzde artık bir kurum ya da kuruluş hakkındaki ilk izlenim, kapıdan ilk adımı attığınızda sizi karşılayan güvenlik personelinden edinilmektedir. Güvenlik görevlisinin giyiminden, davranış ve konuşma biçimine kadar yarattığı izlenim, kurum hakkındaki ilk algıyı oluşturmaktadır. Güvenlik mensupları artık kurum ya da kuruluşların vitrini konumundadır. Bu yüzden üzerinize düşen görev ve sorumlulukların önemini hiçbir zaman unutmadan, nezaket kurallarını her ne sebeple olursa olsun elden bırakmadan, karşınızdaki kişiye empati kurarak yaklaşmalısınız. Bulunduğunuz konumun kurumunuz ve şahsınız için ne kadar önemli olduğunu asla ama asla aklınızdan çıkarmamalısınız. Her şeyden önce karşınızdakini dinlemeli, sabırlı ve çözüm üretme konusunda becerikli olmalısınız” diye konuştu.

4 gün boyunca Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev alan tüm güvenlik görevlilerinin katılacağı eğitimlerde öğretim üyelerinin yanı sıra Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürleri de bilgi verecek. Eğitimlerde 5188 sayılı kanun, iletişim ve nezaket kuralları, uyuşturucu maddeler, güvenlikte risk analizi, şüpheli paket, temel ilk yardım eğitimi, trafik güvenliği ile öfke kontrolü ve stres yönetimi hakkında bilgiler veriliyor.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler