Taşeron İşçiler Kadroya Ne Zaman Alınacak?

Taşeron işçiye kadro konusunda açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeronların kadroya geçirilip geçirilmeyeceğine ilişkin kritik bir açıklama yaptı. Ağbal yasal düzenlemenin Meclis'e verileceği tarihi de açıkladı.
Taşeron İşçiler Kadroya Ne Zaman Alınacak?
Kayıt Tarihi: 19.02.2016 12:24 - Son Güncelleme: 03.05.2024 01:32
YAZI
A
 Maliye Bakanı Naci Ağbal taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalara ilişkin son durumu özetledi. Ağbal, taşeronların kadroya alınması hususunda çalışmaların devam ettiğini belirtti ve konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.


Bakan Ağbal, bir televizyon programında yaptığı açıklamada “Konuyla ilgili yasal düzenlemeyi 21 Mart’tan önce Meclis’e sevk etmiş oluruz” diyerek tarih verdi.

KAÇ KİŞİ TAŞERON KADROSUNA ALINACAK?

Kadroya alınması planlanan taşeron sayısını da açıklayan Maliye Bakanı Ağbal, kamuda asıl işlerde çalışan 100-150 bin kişinin kadroya alınacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada, kamuda temizlik, güvenlik ve yemek işleri ile ilgili yan işlerin dışında kalan asli işleri yapan taşeron işçilerin kadro alacağını belirtti.

ASIL İŞ VE YARDIMCI İŞ

Ağbal konuşmasında, "Asıl iş dediğimiz işlerde çalışıyorsanız, o zaman yapacağımız yasal düzenlemede bu kişileri kamuda istihdam etmeye başlayacağız. Bu konunun iki boyutu var. Asıl iş ve yardımcı işin belirlenmesi lazım. Geçen sene yapmış olduğumuz yasal düzenlemede bu konuyu Bakanlar Kurulu kararı ile belirleyeceğimizi söyledik. Bakanlık olarak bu çalışmayı biz koordine ediyoruz. Çalışmalar, belirli bir seviyeye geldi. Çalışma Bakanlığımı'zla en son üzerinden geçerek, bir değerlendirme yapacağız. Daha sonra kanun çerçevesinde sendikalarla bu konuda görüşmeler yapmamız lazım. Bu çalışmaları yapacağız. Bu konuda Bakanlar Kurulu kararını çıkarmış olacağız. Çünkü bizim orada taahhüdümüz var. Bakanlar Kurulu ile ilgili çalışmanın son aşamasına geldiğini biliyorum. Çünkü önceden de bu konuda epey bir çalışmamız olmuştu." ifade etti.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler