Tüm Türkiye'de Eylemlerdeki Son Durum Ne ?

Gezi Parkı Eylemleri 8. gününe girdi. Tüm yurtta etkisini gösteren eylemler şenlik havasına dönüşmeye başladı. İşte tüm Yurt'ta eylemler ve son durum..
Tüm Türkiye'de Eylemlerdeki Son Durum Ne ?
Kayıt Tarihi: 04.06.2013 20:22 - Son Güncelleme: 09.05.2024 11:39
YAZI
A
 Taksim Gezi Parkı'nda eylemler 8. gününde şölen havasında devam ediyor. Devletin zirvesinden gelen mesajların ardından Taksim ve Gezi Parkı'nda toplanan kalabalık, çeşitli aktiviterlerle bekleyişlerini sürdürüyor. Halk ve sivil toplum örgütleri sloganlar atıp türküler söylüyor. Şehir genelinde sakinlik hakim.

Beşiktaş Kartal heykelinde toplanan Çarşı grubunun öncülük ettiği kalabalık, Akaretler yokuşundan Osmanbey'e çıktı. Yürüyüş sırasında artan kalabalık sloganlar atarak Gezi Parkı'na vardı.

Parkta, destekçiler tarafından getirilen simit, peynir, börek, süt, bisküvi, sirke, gibi gıda maddeleri ile peçete, ıslak mendil, çöp torbası gibi malzeme ve ilaçların bulunduğu "ücretsiz marketler" oluşturuldu. Buralarda ihtiyaç listeleri de asıldı.

Parkın çeşitli yerlerinde katılımcıların bazıları çadırlarda kalırken, bazıları getirdikleri yataklarda, bazıları ise sadece üzerlerine örttükleri battaniyelerle uyuyor. Katılımcılar birbirlerine ve kendilerine desteğe gelenlere ikramda bulunuyor. Çoğunluğu gençlerden oluşan gruplar, plastik eldivenlerini takıp, birlikte park ve çevresindeki çöpleri topluyor. Parkta bankların, ağaçların yanında çöp torbaları yer alırken, muhtelif yerlerde biber gazına karşı kullanılan sirke, süt şişeleri ile su stokları ve ağaçların diplerinde kedi, köpek mamaları bulunuyor. Ağaçların üzerine Reyhanlı ve Uludere'de yaşamını yitirenlerin adlarının yazıldığı kağıtlar asıldı.

Park ve çevresinde çeşitli kişilerce yağma yapıldığını belirterek, bunun kendilerine mal edilmemesini isteyen eylemciler, buna tepki gösterdiklerini ve izin vermediklerini söyledi.

Bu arada, Taksim Meydanı'na araç giriş çıkışı ara sokaklardan sağlanıyor. Katılımcılar tarafından önceki günlerde ana arterlerde yapılan barikatlar duruyor.

Bu arada Beşiktaş ile Dolmabahçe arasındaki, eylemciler tarafından bir bölümü sökülen kaldırım taşları, Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonlarına yüklenerek götürülüyor. Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin içi ve dışı dabelediye görevlileri tarafından temizlendi.


Dağdelen'den dayanışma ziyareti

Almanya Federal Parlamento Milletvekili ve Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, Taksim Gezi Parkı'na dayanışma ziyaretinde bulundu.

Dağdelen gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Alman Parlamentosu'nda Türkiye'de yaşanan olayların gündem maddesi olarak tartışılacağını bildirerek, "Amacımız, Türkiye'de olan biteni Almanya'da duyurmak" dedi.

Dağdelen, son günlerde yaşanan olayların Almanya'da kaygıyla izlendiğini ve çeşitli kentlerde dayanışma yürüyüşleri düzenlendiği ifade etti.

Türkiye'nin AB müzakerelerini sürdürdüğünü hatırlatan Dağdelen, "Antidemokratik uygulamaları eleştiriyoruz ve bunlar son bulana kadar Türkiye'nin AB ile olan müzekerelerinin durdurulması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Gezi Parkı gözaltı bilançosu: 261 kişi serbest

Taksim Gezi Parkındaki olaylara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şuana kadar 261 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin bir kısmı savcılıktan bir kısmı ise emniyetten serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkan olaylara ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Cumhuriyet savcıları Hüseyin Aslan, İsa Dalgıç ve Rasim Işıkaltın tarafından yürütülen soruşturmada 261 kişi gözaltına alındı.

Çıkan olaylarda Cumartesi günü gözaltına alınan 81 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Olaylarda Pazar ve Pazartesi günleri ise 180 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan bu şüphelilerden 106’sı emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken 74 şüpheli ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Savcılık tarafından sorgulanan 74 şüphelide serbest bırakıldı. Toplamda 261 kişi gözaltına alınarak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında yeni göz altıların gerçekleştiği ve emniyette işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.


Sağlık Bakanı: İstanbul'da 17, Ankara'da 10 ambulans tahrip edildi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylarda binin üzerinde ambulansla yaralılara hizmet verdiklerini söyledi. 'Sağlık Bakanı oraya ambulans göndermem dedi' şeklinde haberler çıkarılarak toplumsal barışla oynandığını ifade eden Müezzinoğlu, "Biz teröristi bile tedavi ediyoruz." dedi. Olay yerlerinde İstanbul'da 17, Ankara'da 10 civarında ambulansın tahrip edildiğini kaydetti.


DÜN NELER OLDU?

Polissiz Taksim Meydanı’nda halaylar çekilirken, Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen grup ile polis arasında Dolmabahçe’de çatışma çıktı.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı dün akşam saatlerinde hareketlenmeye başladı. Sabahtan itibaren nöbet tutan gruplar bekleyişlerini sürdürürken, çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalıklar Taksim’e gitti. Gezi Parkı tamamen doldu. Halay çeken, dinlenen gençlere her geçen dakika ellerinde bayraklarla yenileri eklendi. Polis, gün boyu Taksim ve çevresinde hiç görünmedi. Ancak akşam saatlerinde Dolmabahçe’de gerginlik çıktı. Taksim’den İnönü Stadı’na kadar giden ve Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyen grup, polisin engeliyle karşılaştı. Polis, yürümekte ısrar eden gruba tazyikli su ve TOMA’lardan atılan biber gazıyla müdahale etti. Eylemciler, İnönü Stadı’nın yıkımında kullanılan iş makinesini, Dolmabahçe Sarayı’nın yanında ateşe verdi.

Evin içine gaz bombası

İSTANBUL Beşiktaş’ta gece yaşanan sert çatışmalar sırasında gaz bombalarından kaçan birkaç gösterici giriş kattaki bir eve sığındı. Evi tespit eden bir grup polis, dışarıdan evin içine birkaç kez gaz bombası attı.

Üniversiteler eyleme katıldı

TAKSİM Gezi Parkı ile ilgili eylemler, üniversitelere de sıçradı. Birçok üniversitede destek eylemleri gerçekleştirilirken, bazı yerlerde de öğrenciler sınavların ertelenmesini istedi. Adana, Zonguldak, Çanakkale’de çok sayıda liseli de yürüyüş yaptı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, “Her yer Çapa” diyerek göstericilere yardım için eylemlere destek verdi.

Ankara’da ODTÜ ve Hacettepeli öğrenciler birlikte eyleme destek verdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla rektörlük binasına yürüdü.

Konya’da sosyal medya sayesinde bir araya gelen 300 kadar üniversite öğrencisi, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş düzenledi.

Gaziantep’te büyük bölümü üniversite öğrencisi 2 bin kişi bir araya gelip ellerinde Türk bayrakları ve tencerelerle slogan attı.

Nevşehir’de 500 kişilik üniversiteli grup, tencere ve tavalarla mahalle aralarında yürüyüş yaptı.

Kocaeli Üniversitesi ile Ege Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, sınavların ertelenmesini istedi.

Plastik mermiyle gözünü kaybetti

TAKSİM Gezi Parkı’na destek eylemlerinin Ankara ayağında Mükerrem Dalsüren isimli eylemci, polisin attığı iddia edilen plastik mermi ile gözünü kaybetti. Milli Müdafaa Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda eylemcinin göz travması geçirdiği öğrenildi. Ankara’daki eylemlerde bugüne kadar 419 eylemcinin yaralandığı bildirildi.

EMNİYET, ÇARŞI GRUBU İLE TOPLANTI YAPTI

Gezi Parkı eylemlerinde yalnız sokakta değil sosyal medyada da öne çıkan dünyanın en ünlü taraftar gruplarından Çarşı, resmi internet sitesinden Beşiktaşlılar'a seslendi.

Özellikle dün Beşiktaş'ta ele geçirdiği kepçe makinası ile sosyal medyayı sarsan Çarşı Grubu bugün Emniyet'le toplantı yaptı.

Polisin, kitleyi sakinleştirmesi için ricada bulunduğu Çarşı, aslında birkaç gündür sosyal medyada çevreye zarar verilmemesi ve şiddete başvurulmaması yönünde çağrı mesajları yayınlıyordu. Çarşı'nın olayların Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalması boyutundan çıktığını düşündüğü ve bir süre önce başlayan barış sürecini de sekteye uğratacağından endişelendiği öğrenildi.

Çarşı, dün akşam, internet sitesinden yayınladığı açıklamada Beşiktaş taraftarlarına seslendi:



GEZİ PARKI'NDA ARBEDE: 2 YARALI

Polisin İnönü Stadyumu’nun üst tarafından bulunan eylemcilerin taş atmasına gaz bombası ile müdahale etti.

Müdahale sonucunda havaya yayılan gazın Gezi Parkı’na ulaşması, burada bulunan eylemciler arasında arbede yaşanmasına neden oldu. Arbede sırasında koşmaya başlayan bir eylemci yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvardan beton zemine düşerek ağır yaralanırken, bir göstericinin de kalça kemiğini kırdı.

Dolmabahçe Gezihane Caddesi üzerinde konuşlanan Çevik Kuvvet ekipleri saat 23.00 sıralarında kendilerine taş atan İnönü Stadyumu’nun üst tarafında bulunan eylemcilere gaz bombaları fırlattı. Kapsüllerden çıkan gaz rüzgarın da etkisiyle Taksim Gezi Parkı tarafına yayıldı.

Gazın, göstericileri etkilemesi sonucu ise Gezi Parkı’nda arbede çıktı. Bu sırada eylemcilerden biri Askerocağı Caddesi’nde inşaatı devam eden alt geçidin yaklaşık 5 metre yükseklikteki duvarından beton zemine kafa üstü düşerek ağır yaralandı. Yaralı, çevredeki sağlık ekipleri ve vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşındı. 25 yaşındaki İlkan isimli eylemci ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Aynı dakikalarda göstericilerden biri de yaşanan panik nedeniyle düşerek kalça kemiğini kırdı.

ANKARA'DA POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için Ankara'nın farklı semtlerinde toplanan gruplara polis müdahale etti.

Olayları protesto eden bir grup, akşam saatlerinden itibaren Tunalı Hilmi Caddesi'nde toplanmaya başladı. Kızılay'daki diğer gruplarla birleşmek için yürüyüşe geçen göstericilere Kennedy Caddesi civarında polis müdahalede bulundu.

Kızılay Meydanı'nda toplanmak isteyen grup, polisin biber gazıyla yaptığı müdahalenin ardından Sıhhıye, Ziya Gökalp Caddesi ve GMK Bulvarı istikametine çekildi. Mithatpaşa Köprüsü altında polise taş atan gruptakileri, güvenlik güçleri panzerden gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahalenin ardından eylemciler, sokak aralarında barikat kurdu, iki belediye otobüsünü tahrip etti.

Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanan grup ise kaldırımları kırıp polise taş attı. Polisin müdahalesinin ardından Sıhhıye istikametine kaçan göstericiler, Zafer Çarşısı önünde polisle çatıştı. Polis, bu gruba da gaz bombasıyla müdahale etti.

Polisin attığı gazdan çok sayıda gösterici ve vatandaş etkilendi. Gösterileri takip eden gazeteciler Sertaç Koç vücuduna isabet eden biber gazı fişeği, Barış Oral ise taşla yaralandı.

ODTÜ'den Ak Parti Genel Merkezine yürümek isteyen öğrenci grubuna da polis müdahale etti. Çukurambar semtinde polise taş ve şişe atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla karşılık verdi. Gruptakilerden bazıları Kanal 24 ile Star gazetesinin binasına saldırdı. Binanın camlarını kıran göstericilere polis müdahale etti. Bu arada evlerin balkonlarına çıkan mahalle sakinleri de tencere çalarak göstericilere destek verdi.

Bugün Kızılay'daki eylemlerde 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Ankaralı vatandaşların genel hayatını olumsuz etkileyen, huzur ve güvenliğini ortadan kaldıran, dirlik ve düzeni bozmak isteyenlerin kanunlar karşısında hak ettikleri cevabı alacaklarını bildirdi.

Ankara Valiliği tarafından son günlerde yaşanan Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin basın açıklaması yapıldı. İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda yayalaştırma ve çevre düzenlemesi kapsamındaki faaliyetlere ilişkin olarak çeşitli sivil toplum örgütleri ve gruplarca İstanbul'da yapılan protesto eylemlerine destek vermek amacıyla Ankara'da 31 Mayıs 2013 tarihinde başlatılan gösteri ve yürüyüşlerin 1-3 Haziran 2013 tarihlerinde devam ettirildiği belirtilerek, bazı marjinal gruplarca geliştirilen yasadışı gösterilerin Ankara ilinde de sürdürülmek istendiği bildirildi.

Demokrasi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü içerisinde, temel hak ve özgürlükleri yüreklerinde hisseden Ankaralıların, kanunlara uygun olarak gerçekleştirdikleri toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarına Ankara'da hiçbir şekilde müdahale edilmediği ifade edilerek, "Ancak, son birkaç gündür sosyal medya üzerinden verilen yalan ve yanlış bilgi ve mesajlarla; vatandaşlarımız ve özellikle de gururumuz ve geleceğimiz olan sevgili gençlerimizin kanunsuz eylemlere yönlendirilmek istendiği açıkça görülmektedir. Ankara ilinde sürdürülmek istenen kanunsuz eylemler, temel hak ve özgürlüklerimizin ayrılmaz parçası olan toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğünü aşarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmış ve Ankaralıların ortak malı olan kamu tesis ve araçlarına büyük zararlar verilmiştir" denildi.

Ankara'da birkaç gündür devam eden ve marjinal grupların yönlendirdiği anlaşılan kanunsuz eylemler sonucunda; yapılan tüm uyarılara rağmen şehrin ortak mobilyalarına, toplu taşım araçlarına, otobüs duraklarına, reklam panolarına, trafik cam bariyerlerine, metro girişlerine, özel ve kamu iş yerlerine ve güvenlik araç ve görevlilerine saldırıda bulunularak önemli çevresel zarar ve hasarlara sebebiyet verildiği belirtilerek, belirlenen görüntü ve tespitlerin incelendiği, sorumlular hakkında yasal işlemlerin sürdürülerek sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağı vurgulandı.

Bu gelişmeler esnasında güvenlik kuvvetleri içerisinde gereklilik, ölçülülük ve orantılılık esaslarına uygun olmayan davranışlarda bulunanlarla görev, yetki ve sorumluluk sınırlarını aşan personellerin tespiti ile haklarındaki işlemlerin derhal ve kararlılıkla yapılacağı söylendi ve şöyle devam edildi:

"Başkent Ankara, Aziz Ankaralıların özgürlüklerinin ortak alanıdır ve hepimizindir. Ankaralı vatandaşlarımızın genel hayatını olumsuz etkileyen, huzur ve güvenliğini ortadan kaldıran, dirlik ve düzeni bozmak isteyenler kanunlarımız karşısında hak ettikleri cevabı elbette alacaklardır. Ancak Ankara ilinde kanunsuz gösteri yapan ve bu gösterilerine devam etmek isteyen bazı marjinal grupların toplumu kışkırtarak Ankara halkının genel hayatını ve huzurunu bozacak ve kamu güvenliğini olumsuz etkileyecek protesto eylemlerine yönlendirme gayretleri dikkatle izlenmekte olup sağduyularına sınırsız güven duyduğumuz Aziz Ankaralılara gerekli duyarlılığı göstermeleri, anlayışları ve akli selim davranmalarından dolayı teşekkür ederiz."

İZMİR'DE GÖZALTI YOK

İZMİR'deki eylemin 4'üncü gününde polis tarafından şuana değin herhangi bir müdahale yapılmadı. Saat 03.00 sıralarında göstericilerinde dağılmaya başladığı görüldü. Emniyet yetkilileri, bugün gözaltına alınan gösterici bulunmadığını açıkladı.

AK Parti Çiğli binası yakıldı

Kentin çeşitli ilçelerinde süren eylemlerden, Çiğli Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binada göstericilerin hedefi oldu. Camlarını kırdıkları binaya girenler eşyaları kırdı, dışarı çıkarken de içeriyi ateşe verdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü, polis olay yerinde incelemede bulundu.

Havai fişek ve 40 metrede rakı keyfi

Lozan Meydanı ile Plevne Bulvarı üzerinde kısa süreli elektrik kesintisi küçük çaplı izdahama yol açtı. Panik olan göstericiler geri kaçarken birbirlerini ezme tehlikesi atlattı. Olayda yaralanan olmadı. Göstericilerin, Talatpaşa Bulvarı Gazi Ortaokulu önünden gökyüzüne çok sayıda havai fişek attığı görüldü. Cumhuriyet Caddesi Gündoğdu girişindeki aydınlatma direğine tırmanan bir gösterici meşale yaktı ardından yanında getirdiği kadehi kaldırıp yaklaşık 40 metrede içti. Aydınlatma direğine çıkan bu eylemcinin hareketi göstericiler tarafından alkışlandı, sık sık İstiklal Marşı okundu.

İnsan boyunda barikatlar

Gündoğdu Meydanı'na giden yollar olası bir polis müdahalesi için barikatlarla kapatıldı. Parke taşları söken göstericiler ara sokaklarda olmak üzere tüm yolları kısa sürede kapadı. Bazı barikatların bir insan boyu yüksekliğinde olması dikkatlerden kaçmadı.

Başkanın 'Gezi' gözyaşları

İzmir'de süren ve zaman zaman şiddete dönüşen Gezi Parkına tepki olaylarında yatıştırıcı bir rol üstlenen ve sokakta gençlerle bire bir konuşarak sağduyu için ikna yolunu da deneyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, hafta sonunda yaşadıkları ve gözlemledikleri nedeniyle duygusal bir an yaşadı.

Başkan Tartan, dün bir konuşma için katıldığı toplantıda göz yaşlarına boğuldu. Bir süre konuşma yapmadan kendisini toplamaya çalışan Başkan Tartan bunu başaramayınca, "Ne olur beni affedin, çocuklarımız kim olduğu bilinmeyen eli sopalı kişiler tarafından dövülürken ve buna duyarsız kalınırken, konuşamayacağım, bir şey söyleyemeyeceğim, kusura bakmayın" dedi.
Konuklardan özür dileyerek hızla kürsüden inen Tartan, göz yaşları içinde salondan ayrıldı.

Kim bu sopalılar?

İZMİR’de ellerinde çivili sopalarla sokaklarda gösterici avına çıkan grup büyük tepki topladı. Resmi giyimli polislerin hemen arkasında bulunan ya da 15-20 kişilik gruplar halinde dolaşan grubun, ara sokaklarda sıkıştırdıkları eylemcileri öldüresiye dövdükleri öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kadını döverken görülen sopalıların sivil polis olduğu yorumları yapıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, sosyal medyadaki kişilerin gerçek olması durumunda adli mercilerin soruşturma yapacağını söyledi. Toprak, “Polisin hangi enstrümanları taşıyacağı kanunda açıktır. Polis bir müdahalede bulunurken farklı bir grup adına iş yapılırsa bu tüm polise fatura edilemez” diye konuştu. İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş da “Eğer polisse de idari işlem yapılmalı” dedi.

AK Parti: Bizden değil

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise AK Partili gençler olduğu iddia edilen eli sopalı kişiler için “Türk polisinin olduğu yerde AK Partili gençlere ne ihtiyaç var? Eli sopalı kişiler sivil polis memurları olamaz mı? Esnaf olamaz mı? Fotomontaj olabilir” ifadesini kullandı.

YURTTAN KISA KISA

MUĞLA

POLİS, YARBAYI YARALADI: Göstericilerle görüşmek isteyen Asayişten Sorumlu Komutan Yardımcısı Yarbay Necati Metin (46), polis tarafından atılan gaz bombasının fırlayan kapsülünün gözünün üst kısmına isabet etmesiyle yaralandı.

BODRUM

‘BİBER GAZI KAFA YAPIYOR’: Sayısı yaklaşık 3 bini bulan grup, “Biber gazı bizde kafa yapıyor”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. 4 kişi gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR

YAĞMURA RAĞMEN: Binlerce vatandaş yağmura rağmen AK Parti il binasına yürümeye çalıştı, polis tazyikli su sıkarak müdahale etti.

ADANA

LİSELİLER DE KATILDI: Sosyal medya üzerinden haberleşen yüzlerce lise öğrencisi, okul çıkışında iki grup halinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

HATAY

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ: Yaklaşık 5 bin kişilik gruba polis müdahale etti. Bir polisin yaralandığı eylemde 10’a yakın kişi gözaltına alındı.

ÇORUM

Vatandaşlar gece tencere kapaklarıyla protesto eylemi yapıp sloganlar atarak yürüdü.

BALIKESİR

Yüzlerce kişi, gece geç saatte Atatürk Anıtı’nda oturma eylemi yaptı. Eylem yapan kalabalık grubun liderlerinin, provokasyon yapması beklenen kişileri alana almadığı iddia edildi.

MUHTEŞEM YÜZYIL SETİ PAYDOS ETTİ

Ekranın ilgiyle izlenen dizilerinden Muhteşem Yüzyıl ekibi de Taksim Gezi Parkı eylemine destek veriyor. Sabah erken saatlerde sete giden dizi ekibi paydos ederek Taksim'e gitti. Oyuncular Gezi Parkı'nda bir araya geldi. Dizinin oyuncularından Serkan Altunorak, Muhteşem Yüzyıl ekibinin destek ziyaretini Twitter hesabından duyurdu.

Ünlülerden tam destek

Gezi Parkı eylemine ünlüler de katıldı, birçoğu biber gazından etkilense de protesto alanını terk etmedi.

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılmasına karşı düzenlenen protestolara sanat dünyasının desteği sürüyor. Günlerdir Taksim’de nöbet tutan ünlülere yenileri eklendi, birçoğu da maskelerini alıp yollara düştü, eylem yapan kalabalıkla birlikte sloganlar attı. Eyleme, Azra Akın, Rıza Kocaoğlu, Can Bonomo, Özgü Namal ve Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler de katıldı.

habertürk


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler