Türkiye Fazla Mesaide Zirvede

Türkiye, en uzun çalışma saatlerinin olduğu ülkeler arasında dördüncü sırada yer alıyor. Son verilere göre, haftada ortalama 43.3 saat çalışan Türkiye'deki işçi kesimi, Avrupa Birliği ortalamasının neredeyse dört katı fazla mesai yapıyor. Bu durum, ücretli kesimin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde ortaya çıkıyor.
Türkiye Fazla Mesaide Zirvede
Kayıt Tarihi: 04.05.2024 23:00 - Son Güncelleme: 18.05.2024 12:26
YAZI
A
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün raporuna göre, Türkiye haftalık çalışma saatleri açısından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan'ın ardından en uzun çalışma saatlerine sahip dördüncü ülke konumunda. Türkiye'de işçi kesimi haftada ortalama 43.3 saat çalışıyor.

Haftalık çalışma saatleri; komşu Yunanistan'da 39.7 saat, ABD'de 38 saat, Almanya'da 34.7 saat ve Hollanda'da 31.6 saat olarak tahmin edildi. Avrupa Birliği'nin (AB) istatistik ofisi Eurostat verilerine göre 2023 yılında AB çalışanlarının yüzde 7.1'i haftada 49 saat ve üzerinde çalıştı. Türkiye'de ise fazla mesai yapanların oranı, AB ortalamasını neredeyse 4'e katladı.

Eurostat'ın TÜİK'den aldığı verilere göre Türkiye'de 20-64 yaş arasındaki çalışan kesimin yüzde 27.2'si haftada 49 saat ve üzerinde çalıştı. Bir başka ifadeyle Türkiye'deki her 4 çalışandan biri uzun mesailer yapmak zorunda kalıyor.

Kaynak: Sözcü
ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler