TYB'de Kültürel Etkinlikler

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 2013 Kültürel Etkinlikler Takvimi’nin 26. programının bu haftaki konusu ‘Osmanlı Padişahlarının Yurt Seyahatleri’ oldu.
TYB'de Kültürel Etkinlikler
Kayıt Tarihi: 06.10.2013 13:25 - Son Güncelleme: 15.05.2024 02:18
YAZI
A
 Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Mercan tarafından verilen konferansa TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Hadim İlçe Müftüsü Ahmet Demirel, İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Cemil Paslı, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar katıldı.

“Padişahların Yurt Seyahatleri” başlıklı söyleşisinde tarihçi Doç. Dr. Mehmet Mercan, Osmanlı padişahlarının halklarıyla iç içe olduklarını anlattı. Osmanlı padişahları arasında yurt içi gezileri yapanlar, bu gezilerin sebepleri ve nasıl yapıldıkları konusunda bilgi veren Doç. Dr. Mercan, yurt gezisi yapan ilk padişahın II. Mahmut olduğunu ve bu padişahtan önce yurt seyahati gerçekleştiren bir başka padişahın tarihi kaynaklarda bulunmadığını ifade etti. II. Mahmut, Abdülmecit, Abdülaziz, II. Abdülhamit, Mehmet Reşat gibi padişahların deniz, kara ya da demir yoluyla geziler yaptıklarını ve bu gezilerin çok farklı sebeplerinin bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Mercan, zaman zaman devlet kurum ve kuruluşlarının denetlenmesi, çeşitli kademelerdeki memurların ödüllendirilmesi, halkın sorunlarının dinlenmesi gibi nedenlerin padişahların seyahatlerine temel teşkil ettiğini belirtti.

Konferans sonunda Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Köseoğlu, Doç. Dr. Mehmet Mercan’a katılım beratı verdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler