Valilik Uyardı: Okul Çevresinde Dolaşanlara Ceza !

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, okul, öğrenci yurtları, kütüphaneler, dershaneler ve etüt merkezleri çevresinde bekleyen, dolaşan, öğrencilere zarar vermesi muhtemel olan şahıslara yönelik 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince idare para cezasının uygulanacağı belirtildi.
Valilik Uyardı: Okul Çevresinde Dolaşanlara Ceza !
Kayıt Tarihi: 20.02.2013 11:11 - Son Güncelleme: 17.05.2024 01:45
YAZI
A
 Konya Valiliği tarafından alınan karar şu şekilde açıklandı:

“Konya ili sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim öğretim veren resmi veya özel okullar, kurslar, kütüphaneler, dershaneler, etüt merkezleri veya öğrenci yurtları önünde geliş-gidiş güzergahlarında giriş-çıkış saatlerinde ve bu saatlere yakın zamanlarda, meydana gelebilecek olayların önlenmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, okulla ilgili olmayan şahısların okul önlerini mesken edinmelerinin önüne geçilmesi, öğrencilerimize gelebilecek her türlü tehdit, kandırılma ve tehlikenin engellenmesi, eğitim öğretimin huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılması kamu güvenliği ve kamu düzeni sağlamak amaçlanmaktadır” denildi.

Alınan karar doğrultusunda, “Eğitim ve öğretim yerinin öğrencisi veya öğrenci velisi olmayan, okulla ilişiği ve alakası bulunmayan, durumundan şüphelenilen, geçerli bir sebep olmaksızın bekleme yapan, çevrede dolaşın, her kim olursa olsun; öğrenci, öğretmen, çalışan, idareci ve öğrenci velisine rahatsızlık ve zarar veren veya rahatsızlık ve zarar verme ihtimali aşikar bir şekilde belli olan şahıslar, ilkokul, ortaokul ve liseler ile dershaneler, etüt merkezleri, öğrenci yurtları, kütüphaneler ve kursların içinde, bahçesinde, kapısı önünde ve çevresinde bulunmayacaktır."

Bu karara uymayanlara, kararın uygulanmasına ve yerine getirilmesine aykırı davrananlara, tatbik ve icrasına muhalefet eden veya zorluk çıkaranlara, eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca idari işlem uygulanacağı ifade edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler