Yabancı Düveler Sahiplerini Buldu

Konya’nın Ereğli ilçesinde, ‘Hayvanda Islah Projesi’ kapsamında Avrupa’dan getirilen ilk grup düvelerin kura çekilişleri tamamlandı.
Yabancı Düveler Sahiplerini Buldu
Kayıt Tarihi: 06.12.2014 11:46 - Son Güncelleme: 25.04.2024 18:59
YAZI
A
Konya’nın Ereğli ilçesinde, ‘Hayvanda Islah Projesi’ kapsamında Avrupa’dan getirilen ilk grup düvelerin kura çekilişleri tamamlandı.
Ereğli Süt Üreticileri Birliği tarafından, ‘Hayvanda Islah Projesi’ kapsamında 10 bin düvenin ilçeye getirilerek günlük 22 bin ton olan süt üretimini iki katına çıkarmak için başlatılan proje hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde yurt dışından getirilen düveler kura çekimleri ile sahiplerini buldu.

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa yaptığı konuşmada, ilçeye bacasız fabrika kazandırdıklarını söyledi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, ilçenin süt üretiminde Türkiye’nin ilk sıralarında yer aldığını hatırlatarak, büyük bir cesaretlilikle başlatılan projenin ilçe ekonomisine ve üreticisine ciddi manada katma değer sağlayacağını dile getirdi. Süt ve süt ürünlerinde Ereğli’nin Türkiye portföyünde ciddi bir yeri olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Şakir Erden ise, bu portföyün daha da büyümesine katkı sağlamak amacı ile gerçekleştirilen projenin önemine değindi.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise konuşmasında, büyük bir proje ile Ereğli’nin ekonomisine destek olunduğunu kaydetti. Üzülmez, projenin hayata geçirilmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ve plaket takdimlerinin ardından kurada ismi çıkan ilk 6 hayvan yetiştiricisine protokol üyeleri tarafından kura ile belirlenen düveler verildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler