Yabancı Öğrenciler Altay'ı Ziyaret Etti

Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.
Yabancı Öğrenciler Altay'ı Ziyaret Etti
Kayıt Tarihi: 13.02.2013 14:52 - Son Güncelleme: 16.05.2024 21:01
YAZI
A
 Okul Müdürü Mevlüt Özdemir, 18 farklı ülkeden (Kosova, Bulgaristan, Uganda, Çad, Pakistan, Tayland, Fransa gibi) 92 öğrencinin eğitim gördüğü okul hakkında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a bilgi verdi. Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitimlerine başlayan Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi okul idarecileri ve 5 farklı ülkeden gelen 7 öğrenci, Başkan Altay’ı ziyaret etti.

Dünyanın farklı ülkelerinden eğitim görmek amacıyla gelen öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, “Mevlana şehri Konya’ya, eğitim görmeye gelen arkadaşlarımızı, şehirle kaynaştırmak ve eğitimlerinin ardından iyi duygularla ülkelerine uğurlamak için şehir olarak üzerimize düşen neyse yerine getirmeliyiz. Çünkü burada eğitimlerini tamamlayan öğrenciler kendi ülkelerine gittiklerinde Türkiye’nin gönüllü kültür elçisi olacaklardır” dedi.
Her yıl 100 civarında öğrenci kaydı yapacaklarını ve eğitim gören öğrencilerin tamamının farklı ülkelerden gelen yabancı öğrencilerden oluştuğunu belirten Okul Müdürü Özdemir, "Okulumuzun eğitim dili Türkçe olduğu için ilk yıl öğrencilerimize Türkçe öğretilmektedir. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce ve Arapça da öğrenen öğrencilerimiz çok renkli bir kültür mozaiği oluşturmaktadır. Okulumuzda 13 ayrı dil konuşulmaktadır" diye konuştu.
Ziyaretin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Altay, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler