1.7 Milyar TL'lik Yatırım! Raylı Sistem Temeli Atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak 11.2 kilometre uzunluğundaki Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etabının temeli atıldı.
1.7 Milyar TL'lik Yatırım! Raylı Sistem Temeli Atıldı
Kayıt Tarihi: 30.04.2024 14:52 - Son Güncelleme: 16.05.2024 17:15
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak 11.2 kilometre uzunluğundaki Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etabının temeli atıldı.



Konya'nın raylı sistemi için tarihi bir başlangıç yaptıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın mevcut 27 kilometre hattına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte 105 kilometre hat daha ilave ederek Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem ağını en çok kullanan şehri yapmaya söz verdiklerini belirtti.



Altay, temeli atılan hattın Adliye-Şehir Hastanesi kısmını Dünya Bankası ile, Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi etabını da öz kaynaklarla gerçekleştireceklerini; toplam 1.7 milyar TL yatırımla bu raylı sistem hattını Konya'ya kazandırmış olacaklarını ifade etti.



Sanayi Bölgelerine Raylı Sistemle Ulaşım

Başkan Altay, "Bu hattı Büyükşehir olarak biz yapacağız. Yeni Sanayi Sitesi'nden Aksaray yolu, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Halil Ürün Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar olan 10 kilometrelik ikinci etap hattı da Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza devrettik. O hat tamamlandığında Alaaddin'den başlayıp Adliye-Şehir Hastanesi-Aslım Caddesi ve Yeni Stadyuma kadar; Konya banliyösünü, mevcut hattımızı ve ileride yapacağımız Barış Caddesi hattımızı dikine kesen yeni bir ulaşım aksı oluşacak. Özellikle Aslım Caddesi'ndeki sanayi alanlarında çok büyük bir yoğunlaşma oldu. Konya'nın tarihi dönüşümlerinden birisi olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin bu yılsonu taşınmasıyla birlikte oradaki yoğunluk ciddi manada artmış olacak. Bu yapmış olduğumuz hatla insanların oraya toplu ulaşımla ulaşmasını sağlamış olacağız" dedi.

Vali Özkan: Devasa Projeler

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Konya Büyükşehir Belediyesinin devasa projelerle insanların mutluluğa erişmesine koşar adımlarla uğraştığını ifade ederek, temeli atılan tramvay hattının hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 11.2 kilometre uzunluğundaki Stadyum-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nın 1. Etabı olan Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Sitesi Tramvay Hattı'nın temeli dualarla atıldı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler