Başbakan Tunus'tan Eylemlerle İlgili Konuştu-Geri Adım Atmadı

Tunus'ta bulunan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bir açıklama yaptı...
Başbakan Tunus'tan Eylemlerle İlgili Konuştu-Geri Adım Atmadı
Kayıt Tarihi: 06.06.2013 16:53 - Son Güncelleme: 20.05.2024 12:05
YAZI
A
 Başbakan Erdoğan, Tunus'ta Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Gezi Parkı eylemlerine katılanların bazılarının ABD büyükelçiliğine saldıranlarla aynı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, AKM'yi yıkıp yeniden yapacaklarını söyledi.

Topçu Kışlası konusunda da açıklama yapan Erdoğan, "Topçu Kışlası orada var mı yok mu? Olmayan bir şey yapmıyoruz biz" diyerek Topçu Kışlasını yeniden yapacaklarını söyledi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları;

Daha önce de ifade ettim. Bu olaylara karışmış, çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımı burada müstesna tutuyorum. Orada bazı terör olaylarına katılanlar var. Bildiğiniz gibi Amerikan Büyükelçiliği'ne bir saldırı oldu. Bunlar onlardandır. Masum insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve caddelere zarar veriyorlar.

Kendilerini biliyoruz, yapanları biliyoruz. Ateş çıkarıyorlar, otobüsleri yakıyorlar. Çevre duyarlılığı gösteren insanların iyi niyetlerini kötüye kullanıyorlar. Biz hükümet olarak son dönemlerde çok sayıda ağaç diktik.

Gözaltına alınan yabancılar

Olaylarda gözaltına alınan 7 yabancıdan 6'sı savcılıkta, biri de gözaltında. Hiçbirinin diplomatik pasaportu yok.

AKM'Yİ YIKACAĞIZ

AKM'nin yerine daha güçlü ve güzel bir kültür merkezi yapacağız.
Orada büyük bir opera binası yapacağız. Daha güçlü bir merkez olacak. Daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın orada, ağaçların dikilmiş olduğu ortamda gezinme ve eğlenme imkanı bulacaktır. Biz yıktığımız yerde daha güzel binalar yapacağız.

TOPÇU KIŞLASI

Biz ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız. Bu gençleri orada bir yarışa sokmanın mantığı yoktur. Böyle bir mantıkla devlet yönetilemez. Topçu Kışlası orada var mı yok mu? Olmayan bir şey yapmıyoruz biz. Taksim'i biz aynı şekilde çevre duyarlılığı içerisinde düzenleyeceğiz. Kaldırım taşlarını sökerek kamu malına zarar vermektedirler. Halkın kullandığı durakların zarara uğratılmasının sorgulanması gerekiyor.

AK Parti yapıyor diye karşı çıkıyorlar

Onlar neden AK Parti böyle bir iş yapıyor diye karşı çıkıyorlar. Biz bu projeyi animasyonlarla göstermiştik. Bunlarla ilgili en ufak bir ifade kullanmadılar. Şimdi bu tür işleri yapıyorlar.

Taksim’e çevre duyarlılığı içinde işlem yapacağız. Asfaltları ve kaldırımları söküyorlar. Otobüslerin ve halkın kullandığı duraklara zarar verilmesi sorgulanmalı. Samimi vatandaşlarımızı arasına kimin karıştığına dikkat etmek gerekir.

Soru: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aşırı güçten dolayı özür diledi. Siz bu özürü kabul ediyor musunuz?

Değerli arkadaşlar Bülent Arınç gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz.Aşırı biber gazı kullanımıyla ilgili bu konuda gerekli açıklamaları yaptık.
Kullanılan gazla alakalı üzüntümüzü dile getirdik. Dünyada göz yaşartıcı gaz kullanmayan hiçbir ülke yoktur.

'İstediğim yerde gösteri yaparım' derseniz olmaz

Tüm haklar hukuk içinde aranır. Gösterici yürüyüşü yapacaksanız gidersiniz orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde yakarım, yıkarım, gösteri yaparım derseniz olmaz. Biz 21.5 milyon oy almamıza rağmen kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık ancak tabanımızı sokağa dökmedik.

Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız ama azınlığın çoğunluğuna tahakkümünü de kabul etmeyiz. İstanbul’un doğal güzelliğinin de korunması gerekiyor.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler