Dağlıca'da Kaç Şehit Var?

DAĞLICA şehit sayısı ne kadar? Genelkurmay rakam vermeyince bir çok site spekülatif haberler yapmaya başladı. Dağlıca şehit sayısının 20'den fazla olduğu son iddia oldu.
Dağlıca'da Kaç Şehit Var?
Kayıt Tarihi: 07.09.2015 08:20 - Son Güncelleme: 04.04.2024 19:10
YAZI
A
 DAĞLICA şehit sayısıyla ilgili hükümet ve Genelkurmay suskun kalınca ortalığı spekülatif haberler sardı. Reuters haber ajansı şehit sayısını 16 olarak geçerken, muhalif gazete Sözcü ise sayıyı 20'nin üzerine çıkardı. 


Dağlıca'da dün 15.30'da düzenlenen saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen Ankara'dan kamuoyunu net bir şekilde aydınlatan bir açıklama gelmedi. Bu durumda kamuoyunda bilgi kirliğine ve beraberinde spekülasyon dolu iddialara yolaçtı. 

Dağlıca'daki 16 Şehitten 3'ü Konyalı


REUTERS : 16 ŞEHİT DİYOR
Ünlü haber ajansı Reuters son geçtiği Dağlıca saldırısı haberinde daha önce 15 olarak duyurduğu şehit sayısını 16'ya çıkardı. 

20'DEN FAZLA ŞEHİT İDDİASI
Bazı haber sitelerine ise şehit sayısı konusunda şoke eden rakamlar yansıdı. İddiaya göre şehit sayısı 21 ve çok sayıda yaralı bulunuyor. 

KURMAY YARBAY İLKER ÇELİKCAN ŞEHİT OLDU
TSK şehit ailelerine haber verilmesi için açıklamayı geciktirirken İHA ajansı Dağlıca'daki saldırıda Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan şehit olduğunu geçti. Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın şehit haberinin Bursa'daki ailesine ulaştığı söyleniyor.

Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi. Çelikcan'ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi.

GENELKURMAY'IN GECE 02.20'DE YAPTIĞI AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada, “06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.” denildi.

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler