Davutoğlu oyunu kullandı-Koruma haberlerini yalanladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yoğun bir seçim mesaisinin ardından oyunu Konya’da kullandı.
Davutoğlu oyunu kullandı-Koruma haberlerini yalanladı
Kayıt Tarihi: 30.03.2014 11:13 - Son Güncelleme: 14.05.2024 09:50
YAZI
A
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart yerel seçimler öncesinde Konya’da yoğun bir çalışma temposu sonunda merkez Meram ilçesi Kürden Mahallesi’nde bulunan Şükrü Doruk Kız İmam Hatip Lisesi’nde oyunu kullandı. 2285 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Davutoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Bakan Davutoğlu, “Her şeyden önce bu seçimlerin ülkemiz için, Konya’mız için, Meram ve Kürden Mahallemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye son derece köklü bir demokrasi geleneğine sahip bir ülkedir. Bu demokrasi geleneğinde halkımız her zaman oyunu en asli bir vazife olarak görmüş ve oyuna sahip çıkmıştır. İnşallah bu seçimlerde ülkemizde milli iradenin tecelli ettiği ve milli iradenin üzerinde her hangi bir başka iradenin olmadığı gerçeğini ve temel ilkesini bir kez daha gösterir” ifadelerini kullandı.
Bakan Davutoğlu’na Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve partililer eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra okuldan ayrılan Bakan Davutoğlu'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Konya'da 30 Mart yerel seçimleri için oyunu kullandıktan sonra çıkışta açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, devletin zirvesindeki yasa dışı dinlemelerle ilgili kendi koruma ekibinden bir kişinin gözaltına alındığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. Bakan Davutoğlu, “Daha önce bir açıklama yapmıştım. Doğrusu bu açıklamaya rağmen bazı basın yayın organlarında bugün tekrar spekülatif haberlerin yayınlanmış olması üzücüdür. Bu yürütülen soruşturma, bütün araştırmalar devlet mahremiyeti içinde yürür ve kimse bizim adımıza herhangi bir açıklama yapma yetkisine sahip değildir. Bir açıklama yapılacaksa bunu Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, müsteşarı, bakan yardımcısı veya ben yapabilirim. Veya ilgili güvenlik birimlerimiz yapar. Onun dışında kimsenin Dışişleri'nden bir kaynağa veya başka bir kaynağa dayalı olarak böyle spekülatif haber yapma hakkı yoktur. Bu doğru da değildir. Bu ulusal güvenlikle ilgili bir soruşturma ve titiz bir şekilde yürütülmekte. Cuma günü Konya mitingimizden sonra Ankara’ya dönerek bizzat bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımızla toplantılar gerçekleştirdim. Son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. Bugün haberlere yansıdığı şekliyle koruma ekibinden herhangi bir arkadaşımızın gözaltına alınması ya da şüpheli muamelesi görmesi söz konusu değildir. Bu haberlere karşı özellikle kamuoyumuzun hassasiyet içinde olmasını rica ederim. Bu haberlerin bir kısmı yönlendirme, manipülasyon ve belki de muhtemel kaynakları örtebilmek için yapılabilecek saptırma haberlerdir. Biz konuşana kadar, ilgili birimlerimiz konuşana kadar hiçbir şekilde bu haberlere itibar edilmemesini rica ederim” diye konuştu.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler