Erdoğan: Apaçık Bir Soykırım Uygulanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile baş başa görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
Erdoğan: Apaçık Bir Soykırım Uygulanıyor
Kayıt Tarihi: 05.03.2024 23:34 - Son Güncelleme: 25.04.2024 06:16
YAZI
A

Erdoğan, "Tam 151 gündür son asrın en büyük barbarlıklarından birine şahit oluyoruz. Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi, Filistin halkına yönelik apaçık bir soykırım uygulamaktadır."

"Apaçık Bir Soykırım Uygulanmakta"

Erdoğan, "Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi Filistin halkına yönelik apaçık bir soykırım uygulamaktadır. Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri hem damla kanın hesabını hukuk ve mahşeri vicdan önünde mutlaka verecektir." dedi.

Alınan tedbir kararına rağmen işgalci "İsrail yönetiminin kadın çocuk demeden öldürmeyi, gıda sırası beklerken sivilleri katletmeyi sürdürdüğüne" dikkat çeken Erdoğan "israilin bu hukuk tanımaz tavrının en büyük sebebi Batılı güçlerin Holokost'taki günahlarından dolayı İsrail'e verdiği destektir." diye ekledi.

Erdoğan, Gazze'deki bir sahra hastanesini kurulması için çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti.

"Kalıcı Barışın Tek Yolu Filistin Devletinin Tesisidir"

Sözde "yerleşimciler" adı verilen, aslında Filistinlilere ait topraklara çöken, çalan gaspçıların eylemlerinin, "çözümün önündeki en büyük engellerden biri" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İsrail'in yalan ve iftira ile ajansı itibarsız hale getirmeye yönelik propagandalara prim verilmemelidir. İsrail - Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadığı takdirde Orta Doğu'da barışın halim olamayacağı artık anlaşılmıştır. Kalıcı barışın tek yolu 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz Filistin devletinin tesisidir." diye konuştu.

Türkiye olarak bu bağlamda garantörlük mekanizması çerçevesinde sorumluluk üstlenmeye hazır olduklarını açıkladıklarını hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki dönemde çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Erdoğan, "İsrail'in zulmüne verilecek en güzel cevaplardan biri Filistinliler arası birliğin ve beraberliğin sağlanmasıdır. Bu anlamda da üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya yönelik her türlü gayreti desteklemeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Radikal İsrailli siyasetçilerin Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır. Böyle bir adım atılmasının sonuçları şüphesiz çok ağır olacaktır." şeklinde konuştu.

Abbas: "Filistinliler Zorla Yerlerinden Ediliyor"

Mahmud Abbas ise, "Tekrar çok zor şartlarda halkımıza ve davamız açısından çok zor şartların olduğu dönemde tekrar bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bilgileri ilettim ve İsrail'in halkımıza yönelik sürdürmüş olduğu soykırım ve katliama karşı ne yapılabilir konusunu ele aldık. İsrail baktığımız zaman insani yardımların Gazze'ye girmesine engel oluyor. Filistinliler zorla yerlerinden ediliyor. İsrail devleti her türlü vahşeti yürütmektedir. Tekrar altını çizmek isterim ki barış ve güvenlik sadece İsrail işgalinin son bulmasıyla mümkündür. Filistin'in başkenti Doğu Kudüs olan devlet olma hakkı vardır." diye konuştu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler