Erdoğan'dan Hamas ve Ateşkes Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın Gazze'de ateşkes teklifini kabul etmesiyle ilgili olarak, "Hamas'ın ateşkesi açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalı. Tüm batılı aktörleri, İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum." dedi.
Erdoğan'dan Hamas ve Ateşkes Açıklaması
Kayıt Tarihi: 06.05.2024 22:50 - Son Güncelleme: 19.05.2024 12:58
YAZI
A

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Erdoğan, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

'Aynı Adımı İsrail de Atmalı'
 
Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesine ilişkin ilk yorumunu yapan Erdoğan, "Hamas'ın ateşkesi açıklamasından memnuniyet duyduk. Şimdi aynı adım İsrail tarafından da atılmalı. Tüm batılı aktörleri, İsrail yönetimine baskı yapmaya çağırıyorum." dedi.

Öğretmen Atamaları

Erdoğan toplantıda öğretmen atamalarını da ele aldıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı ve ekonomi yönetiminin bir kez daha bu konuyu görüşeceğini söyleyen Erdoğan, bakanlığın yarın atamaya esas branş dağılımları ve başvuru takvimini açıklayacağını duyurdu.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin ekonomi kurmaylarına talimat verdiğini de açıkladı.

"Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, yurt dışı seyahatlar gibi alanlarda tasarruf kültürünü güçlendiren adımlar atacağız." diyen Erdoğan, "Burada amacımız, kamuda verimlilikten taviz vermeden ülkemizin kaynaklarının katma değeri yüksek alanlara yönlendirilmesidir." şeklinde konuştu.
 

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler