İşte Konya'da Çiftçinin Yeni Kabusu!

Kuraklık nedeniyle farelerin istila ettiği tarlalarda bu sefer de köstebek sorunu baş gösterdi. Sorunun sebebi sadece kuraklık değil. Uzmanlar anız yakma ve tarımsal ilaçların yoğun kullanımına da dikkat çekiyor.
İşte Konya'da Çiftçinin Yeni Kabusu!
Kayıt Tarihi: 24.02.2024 12:26 - Son Güncelleme: 15.05.2024 01:06
YAZI
A

Şubat ayının sonu gelirken, kar yağmaması ve cemrelerin düşmeye başlamasıyla birlikte çiftçiyi rekolte sıkıntısı sardı. Üstelik tek sıkıntı bu da değil. Tarlalar kemirgen istilasına da uğradı.

Kar yağışının yetersiz kalmasına ek olarak, tarımsal ilaçlar ve anız yakma nedeniyle toprak altında yaşayan sürüngenlerin yok edilmesi, bu yıl "fare yılı" yaşanmasına neden oldu.

Fareler kontrolsüz bir şekilde ürerken, tarlalar da delik deşik oldu. Farelerle mücadele eden çiftçilerin yeni kabusu ise köstebekler oldu. Farelerin delikler açtığı tarlalar, köstebek yuvalarıyla dolmaya başladı.



Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, durumun ciddiyetini sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla gözler önüne serdi. Soylu, "Bu yıl fare ve köstebeklerin bayramı herhalde." notunu düştü.





ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler