KAAN 2028 Sonunda Hava Kuvvetlerine Katılacak

Denizli mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "5'inci nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla icra etti. 2028 yılı sonunda KAAN'ın hava kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz" dedi.
KAAN 2028 Sonunda Hava Kuvvetlerine Katılacak
Kayıt Tarihi: 22.02.2024 16:25 - Son Güncelleme: 27.04.2024 17:08
YAZI
A

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de partisinin mitingde konuştu. Erdoğan ilk uçuşunu başarıyla yapan 5'inci nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli ayaklarından biri savunma sanayiinde ve teknolojide ülkemizi dünyanın en üst ligine çıkarmaktır. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz. Gemilerimizi sadece kendimiz tasarlamak ve üretmekle kalmıyor silah sistemlerinden radarlara kadar birçok teknolojiyi de yine biz geliştiriyoruz. İnsansız hava araçları İHA, SİHA, AKINCI şimdi en son KAAN'ımız çıktı. Ama bir de bizim çok çok önemli bir adımımız daha var. Uzaya astronotumuzu gönderdik. Bir de KIZILELMA ve ANKA-3'ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açıyoruz ve KAAN'ımızı da gökle buluşturduk. 5'inci nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarıyla icra etti. Yaklaşık 15 yıllık bir çabanın, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN dünkü testle çok kritik bir eşiği daha aştı. Allah nasip ederse 2028 yılı sonunda KAAN'ın hava kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz.

Birileri yapamazsınız, başaramazsınız demeye devam etsin. Ne derseniz diyin yaptık gökle buluşturduk. Ne dediler? Kalorifer peteği, süpürge sapı kendi akıllarınca projelerimizle dalga geçtiler. Varsın birileri Türkiye'nin potansiyelini Türk milletinin gücünü hafife alsın. Biz bunlara kesinlikle kulak asmayacağız. Ne kifayetsiz muhterislerin ne de ülkemizin başarılarından rahatsız olan beşinci kol elemanlarının umutlarımızı kırmasına izin vermeyeceğiz. İman varsa irade varsa Allah'ın izniyle imkan da vardır. Buradan KAAN'ın ilk uçuşunu yapması sonrasında milletimizin sevincini paylaşan tüm siyasetçilere ülkem, milletim ve projeye hayat veren TUSAŞ mühendislerimiz adına teşekkür ediyorum."


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler