Konya TÜRSAB Başkanı Ulu'dan Konyahaberler'e Özel Açıklamalar

Konya TÜRSAB Başkanı Mustafa Ulu, Turizm Haftası nedeniyle, Konyahaberler.com'a özel açıklamalarda bulunarak, tüm Turizm Çalışanlarının Turizm Haftasını Kutladı.
Konya TÜRSAB Başkanı Ulu'dan Konyahaberler'e Özel Açıklamalar
Kayıt Tarihi: 15.04.2013 14:27 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:52
YAZI
A

TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı Mustafa Ulu, Turizm Haftası nedeniyle konyaberler.com’a özel açıklamalarda bulunarak, tüm Turizm Çalışanlarının Turizm Haftasını kutladı.

"Turizmin; bir ülkenin tanıtımının yegâne sebebi" olduğunu söyleyen Ulu, şöyle devam etti:


"Turizm Haftası, 26.07.1976 tarihinde 1893 sayılı kanunla yürürlüğe girdi. 1977’de Mart ayının 2. Pazartesileri Kutlanmaya başlandı. 1983 Yılından itibaren de 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmaya karar verilerek her yıl bu tarihler arasında kutlandı.

Bilindiği üzere Turizm; bir ülkenin en büyük bacasız fabrikasıdır. Yurt dışından ve yurt içinden, insanların iş, fuar, gezi, kültürel aktivite ve eğlence gibi etkinlikler nedeniyle seyahat etmelerine Turizm diyoruz.

Getirdiği katma değer nedeniyle, birçok ülkenin bu konuya çok hassas bir şekilde eğildiğini ve bu gelir kaynağını artırabilmek amacıyla, farklı alternatif aktiviteler düzenlediği görülmektedir.

Merkezi Hükümetimizin de bu konudaki hassasiyetleri ortadadır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyib Erdoğan; Türkiye Turizminin ve ticaretinin gelişmesi için oluşturduğu heyetlerle, birçok ülkeye giderek, bu konudaki hassasiyetini ortaya koymuştur.

Bir ülkenin kendisini tanıtabilmesinin yegâne sebebi Turizmdir. Farklı ülkelere gittiğinizde, orada farklı ülkelerin ve Türkiye’nin tanıtımlarına baktığınız zaman, sadece turizmle bu ülkenin tarihini, kültürünü, sanayisini ve teknolojisini tanıtabilirsiniz.

Bu konuda, Konyamızın da, Turizm Haftası nedeniyle, ilçeleriyle, kasabalarıyla kendi kültürlerini, turizm olanaklarını kendi hemşerilerine tanıtarak, bu günler içerisinde turizme ve kültürüne verdikleri önemi  daha çok ortaya çıkartmak ve yaşatmak;  Kaymakamlıklarımızın, Belediyelerimizin ve Derneklerimizin görevleri arasındadır" diyen Konya TÜRSAB Başkanı Mustafa Ulu konuşmasını:

"Turizm Haftası nedeniyle, gece gündüz demeden, uçakla karayoluyla ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta, sadece hizmet verdikleri insanların yüzlerinde oluşabilecek tebessüm için çalışan, Turizme gönül veren kardeşlerimin Bayramlarını kutluyor, bol kazançlı, huzurlu ve mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum" diyerek noktaladı.

konyahaberler.com

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler