Özel Okul Ücretleri Çığrından Çıktı

Özel okul için veliler resmi zam oranını beklerken, bazı okulların 500 Bin TL'ye varan ücretler istemesi velileri isyan ettirdi. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin ise, "Özel okullar başlangıç okul ücretini kendileri belirleme hakkına sahip." dedi.
Özel Okul Ücretleri Çığrından Çıktı
Kayıt Tarihi: 19.01.2024 13:08 - Son Güncelleme: 27.04.2024 16:06
YAZI
A

Gündemdeki yerini korumaya devam eden özel okul ücretlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şu anda hali hazırda mevcut yönetmeliğimize göre, ara sınıflar için özel okulların fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'nda." dedi.

Özel okulların ise baslangıçta okul ücretini kendilerinin belirleme yetkisi olduğunu hatırlatan Bakan Tekin, "Özel okullarımız TEFE-TÜFE yüzde 5 kadar zam yapma hakları var." diye konuştu.

Özel okullarla görüştüğünü de sözlerine ekleyen Bakan Tekin, "Kendilerini uyarıyoruz. Yeni başlayanlar için yönetmeliğimizde bir bağlayacılık yok. Dün yine Maliye Bakanımız görüştü, biz de kendileriniyle görüştük. Bu konuda fikir alışverişimiz devam edecek." dedi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler