Tepki Çeken İfadeler! Abbas'a Göre İsrail'in Güvenlik Hakkı Var

Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin başkanı Mahmud Abbas'ın, "İsrail'in tam güvenlik elde etme hakkı vardır" ifadeleri tepki çekti.
Tepki Çeken İfadeler! Abbas'a Göre İsrail'in Güvenlik Hakkı Var
Kayıt Tarihi: 29.04.2024 23:06 - Son Güncelleme: 15.05.2024 04:28
YAZI
A

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Abbas'ın, özellikle işgalci İsrail'in "güvenlik hakkı" olduğuna dair ifadeleri tepki çekti.

Abbas'ın açıklamalarına tepki gösteren Filistinli araştırmacı Bera Nizar Rayan, "Mahmud Abbas, İsrail'in tam güvenliğe sahip olma hakkı olduğunu ve bunun bizim görevimiz olduğunu söylüyor. Düşmanımız çocuklarımızı katlederken, onun tam güvenlik hakkından bahsediliyor bir düşünün!" değerlendirmesinde bulundu.

Filistin Yasama Konseyi Başkan Yardımcısı Hassan Kreisha da, Abbas'ın bu ifadelerinin yersiz olduğunu belirterek onun Forum'da sadece Gazze Şeridin'deki siyonist katliamlarından ve bunun durdurulmasının gerekliliğinden bahsetmesi gerektiğini söyledi.

Mahmud Abbas daha önce 7 Ekim olaylarını kınamış ve yönetimin resmi haber ajansı aracılığıyla yayınlanan açıklamasında, "Hamas'ın eylem ve politikalarının kendilerini temsil etmediğini" belirtmiş ve açıklama saatler sonra geri çekilmişti.

Kaynak: İlkha

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler