14.Uluslararası Konya Tarım Fuarı açıldı

Konya 14. Uluslararası Tarım Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla gerçekleşti. 23-27 Mart tarihleri arasında Konya Ticaret Odası-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleşecek fuara olan 21 ülkeden bin 200 marka katılıyor.
14.Uluslararası Konya Tarım Fuarı açıldı
Kayıt Tarihi: 23.03.2016 15:06 - Son Güncelleme: 10.05.2024 00:46
YAZI
A
Tüyap Fuar Merkezinde düzenlenen açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Ziraat Bakanı Abdulstar Majid, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Irak Türkmen Bölgesi Milletvekili Aydın Maruf, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın şehrin ve ülkenin en önemli sektörlerinden olan tarım ve tarım mekanizasyonu sektörünün daha da büyüyerek dünyaya açılmasını sağladığını belirterek, “Ziyaretçi sayısıyla Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın 3. büyük tarım fuarını şehrimize kazandıran yurt içinden ve yurt dışından katılan firmalarımıza, firma temsilcilerimize ve ziyaretçilerimize gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyor, bol bereketli kazanç diliyorum. Fuarımızın düzenlenmesine katkı sağlayan tüm kuruluşlara sağladıkları destek için teşekkür ederim” dedi.



Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya’nın çok önemli bir il olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Konya buğday üretiminde, arpa üretiminde, pancar üretiminde Türkiye birincisi. Toplam sınır sayısında Türkiye birincisi. Böyle önemli bir ilde böyle bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Biz bu fuarları her zaman destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. Biz çiftçimizi bu fuarlara getirerek yenilenen teknoloji takip ettiriyoruz.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olduğunu belirterek, “Üretim çeşitliliği üretim miktarlarındaki potansiyeli itibariyle Konya Türkiye’nin en önemli merkezi. Böyle bir fuar ancak Konya’ya yakışırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, yaşanan terör saldırılarını kınadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye’nin ve dünyanın geçtiği süreçte terör saldırılarıyla insanlığa karşı suç işleyen ve gerçekten insanlıklarını yitirmiş canileri, terörü bir kez daha kınıyorum. Terörün yalnızca bir ülkenin sorunu olmadığını insanlığın sorunu olduğunu yapılan son saldırılarla görmüş oluyoruz. Biz, Türkiye olarak teröre karşı net duruşumuzu sadece son saldırılarda değil her zaman göstermiş bir ülke olarak yaşanan acıları da görüyoruz ve derinden hissediyoruz. Bu vesileyle teröre karşı mücadele ederek şehit olan güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum. İnşallah millet olarak terör belasını yeneceğiz. Tüm Türkiye dün olduğu gibi bugünde bir ve beraber olacaktır.”

Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise üçüncü büyük fuarının açılışını gerçekleştirmek üzere Konya’da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden Bakan Tüfenkci, “Konya ile ilgili her zaman güzel söz söylenir. Bu güzel sözleri Konya her zaman hak etmektedir. Konya’nın dış ticarette ilk 5’e girmesi temel hedeflerimizden biridir. Konya’da bu potansiyel fazlasıyla mevcuttur. Bu nedenle Konya’da böyle bir fuarın gerçekleştirilmesini çok anlamlı buluyorum” dedi.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler