2. Uluslararası Sille Sempozyumu Başlıyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Anadolu'nun önemli tarih ve kültür miraslarından, Sille'nin konuşulacağı 2. Uluslararası Sille Sempozyumu bugün başlıyor. Ziyaretçiler, Selçuklu Kongre Merkezi'nde Sille'ye dair bir çok sergiyi gezme fırsatı da bulacak.
2. Uluslararası Sille Sempozyumu Başlıyor!
Kayıt Tarihi: 25.01.2024 01:15 - Son Güncelleme: 03.05.2024 00:26
YAZI
A

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Anadolu'nun önemli tarih ve kültür miraslarından,  Sille'nin konuşulacağı 2. Uluslararası Sille Sempozyumu bugün başlıyor.  Selçuklu Kongre Merkezi'nde 10 oturumda gerçekleşecek sempozyumda Türk ve Yunan 50 konuşmacı yer alıyor.

2. Uluslararası Sille Sempozyumu’nda Sille'nin coğrafi ve tarihi özellikleri, bugüne ulaşan eserler, imar ve koruma planı örnekleri, kültürü geniş bir şekilde ele alınacak. Sempozyumla Sille'nin geçmişten günümüze taşıdığı kültürel miras ortaya konulacak.

Konya ve Sille Hazineleri Sergisi

Türkiye ve Yunanistan'dan çok sayıda eserin fotoğraflarının yer alacağı sergi ise üç dilde (Türkçe, Yunanca, İngilizce) açıklamalarıyla birlikte sergilenecek.

Ziyaretçiler Sille'ye dair birçok kültürel mirası da görme fırsatı bulacak.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler