9 Kişinin Mal Varlığı Dondurma Kararı Kaldırıldı

Terörizmin finansmanı suçu iddiasıyla mal varlığı dondurulan 9 kişiye yönelik kararlar, makul sebeplerin ortadan kalktığı gerekçesiyle iptal edildi. 9 kişi arasında Konya'dan da bir isim bulunuyor.
9 Kişinin Mal Varlığı Dondurma Kararı Kaldırıldı
Kayıt Tarihi: 16.02.2024 11:17 - Son Güncelleme: 28.04.2024 16:46
YAZI
A

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Malvarlığının Dondurulması Kararlarının Kaldırılması Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, fon sağlanması veya toplanması yasak fiiller ile terörizmin finansmanı suçu sebeplerinin ortadan kalkmasına istinaden 9 kişinin mal varlığının dondurulması kararları kaldırıldı.

Bu kişiler Basel Alramo, Zeki Savaş, Ali Akın, Mehmet Ali Şengül, Erdoğan Çakır, Birsen Kars, Hülya Demirer, Sevilay Akyıldırım ve Şerefettin Gül olarak sıralandı.

Listede Ali Akın İsmi

Listede yer alan Ali Akın ismi ise Konya'da dikkat çekti. Akın, Konya'da yılda 700 milyon lira himmet adı altında haraç toplayan FETÖ'nün mütevelli heyetinde yer alıyordu.
 
Maliye Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı raporda; Türk vatandaşlığından çıkarılan 3 firari iş adamından biri olan eski AKTİSAD Konya Şube Başkanı Ali Akın'ın, 2008 ile 2013 yılları arasında kaynağı belirsiz 572 bin lirayı örgüt kurumlarına aktardığı, himmet vermeyen iş adamlarına kurulan kumpas soruşturmalarında da aktif rol aldığı belirtilmişti.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler