Aç İnsanların Bombalanması Rutin Haline Geldi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma, Gazze Şeridi'nin kuzey sakinlerini kurtarma çağrısında bulundu. Açıklamada, ulaşan kara yardımının çok az olduğu ve kimseye yetmediği belirtildi.
Aç İnsanların Bombalanması Rutin Haline Geldi
Kayıt Tarihi: 12.03.2024 23:38 - Son Güncelleme: 28.04.2024 01:32
YAZI
A

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası topluma, kötüleşen insani felaketten ve kıtlığın derinleşmesinden muzdarip olan Gazze Şeridi'nin kuzey sakinlerini kurtarma çağrısında bulundu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyine ulaşan kara yardımının çok az olduğu ve kimseye yetmediği belirtildi.

Açıklamada, yardım eksikliği nedeniyle açlığın Gazze'nin kuzeyinin tüm sakinlerinin ölümüne neden olabileceği konusunda uyarı yapıldı.

Gazze'de aç insan topluluklarının bombalanmasının işgalci siyonist rejimin adete bir rutini haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada, uluslararası toplumun bunu ekranlardan izlediği ve az miktarda yardımdan bir yemek elde etmeye çalışmanın kesin ölüm anlamına gelebileceği belirtildi.

Bakanlık, Gazze'nin kuzeyindeki insanlar için yardım çağrısında bulundu ve şunları söyledi: "Onları açlığa, bombardımana ve hastalığa yem etmeyin yoksa doktorlar ve hastalar ölebilir."

Bakanlık, Gazze'nin önümüzdeki günlerde dünyanın en fazla sayıda açlık mağduruna tanık olacağı konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, dün yaptığı açıklamada, sağlık personelinin Gazze'nin kuzeyini vuran kıtlıktan muzdarip olduğunu ve iki bin sağlık personelinin Ramazan'ın ilk gününde oruçlarını açacak durumda olmadıklarını açıkladı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler