AK Parti İstanbul'da Bir Konyalıyı Daha Aday Gösterdi

AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan adayları tek tek açıklarken, Murat Kurum'dan sonra Bakırköy'e de Konyalı biri isim aday gösterildi.
AK Parti İstanbul'da Bir Konyalıyı Daha Aday Gösterdi
Kayıt Tarihi: 20.01.2024 16:18 - Son Güncelleme: 02.05.2024 12:32
YAZI
A

İstanbul'da adaylığı açıklanan isimler arasında Konyalı Ali Talip Özdemir de bulunuyor. İstanbul Bakırköy Belediye Başkanlığına aday gösterilen Ali Talip Özdemir kimdir, nereli? İşte ayrıntılar…

Ali Talip Özdemir Kimdir?

Ali Talip Özdemir 1953 yılında Konya’nın Ereğli ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nin Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi.



Ereğli Belediye Başkanlığı Yaptı

Ali Talip Özdemir; Orman Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı,  Demir Çelik Uzmanlığı, Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği ve Avrupa Konseyi Belediyeler Birliği Üyeliği, Bakırköy Belediye Başkanlığı, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Başkanlığı, Bakırköyspor Kulübü Başkanlığı görevinde bulundu.

Türkiye'nin İlk Çevre Bakanı

Anavatan Partisi'nin 4. Genel Başkanlığı, 18. Dönem Konya ve 20. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Çevre Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini de yürüten Özdemir, Evli ve üç çocuk babasıdır. Ayrıca Ali Talip Özdemir, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Çevre Bakanı'dır.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler