Akşehir’de Ortadoğu Konferansı

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen, konuşmacı olarak sıra dışı tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katıldığı konferans büyük ilgi gördü.
Akşehir’de Ortadoğu Konferansı
Kayıt Tarihi: 06.12.2014 15:19 - Son Güncelleme: 25.04.2024 07:58
YAZI
A
Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen, konuşmacı olarak sıra dışı tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katıldığı konferans büyük ilgi gördü.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen konferansta ‘Ortadoğu’nun Dünü Bugünü ve Geleceği’ konusu ele alındı.

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs’ün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasına Viyana Kongresi ile başlayan Prof. Dr. Mehmet Çelik “1815’ler de meşhur bir Viyana Kongresi vardır. Bu Viyana Kongresi herhangi bir savaş için toplanmamış; ekonomik nedenlerle toplanmış bir kongredir. Sanayi Devrimini tamamlamış olan Avrupa; bütün şehirlerinde ve ilçelerinde onlarca fabrikanın bacası tütmektedir. Dünyanın her tarafından da hammadde Avrupa’ya yağmaktadır. Fakat bir tehlike var. Bu fabrika bacalarının daimi tütmesi ve bu demiryolları üzerinde trenlerin devamlı işleyebilmesi için bir şeye ihtiyaç var ki, o da Avrupa’da yok; bu da enerji. Bu kongrede bu enerjiye sahip olmak için Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasına karar verildi. O toplantı da oy birliğiyle Osmanlı Devleti’nin parçalanmasını ve bu enerji kaynaklarının Avrupa’ya taşınmasına karar verdiler ve dağıldılar” dedi.

Çelik, kongrenin ardından planlarını uygulayan batılı devletlerin Osmanlı İmparatorluğunu parçaladıklarını ve Sevr’in iyi bilinmesi gerektiğine değinerek Sevr’in aslında Viyana Kongresi’nde alınan kararın bir uygulaması olduğunu söyledi

Prof. Dr. Mehmet Çelik konuşmasını batılı ülkelerin Türkiye ve Ortadoğu üzerinde oynadıkları oyunları anlatarak sürdürdü. Konuşmasının sonunda büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik’e Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından plaket ile Nasreddin Hoca’nın tersine çalışan saati hediye edildi.
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler