Altay Başıboş Köpek Sorununun Çözümü İçin Adres Gösterdi!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri haline gelen başıboş köpek sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Altay, "Yasal düzenleme gerekiyor." dedi.
Altay Başıboş Köpek Sorununun Çözümü İçin Adres Gösterdi!
Kayıt Tarihi: 09.03.2024 23:24 - Son Güncelleme: 11.05.2024 16:12
YAZI
A
Türkiye'nin her yerinden her gün başıboş köpek saldırısı haberleri gelirken, vatandaş soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. Yerel seçimler yaklaşırken, belediye başkan adaylarının da sorunun çözümü konusunda göstereceği irade uzun süredir merak ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kon TV canlı yayınında başıboş köpek sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Altay, "Bununla alakalı bir yasal düzenleme gerekiyor. Meclisimiz bununla alakalı çalışma yapıyor. Kamuoyunun tepkisini biliyoruz ama bir taraftan da her canlıya saygı duymamız gerekiyor, bunun altını kalın harflerle çiziyoruz. Seçimlerden sonra bu sorunun hallolacağını düşünüyorum." dedi.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yeşim K**e

10.03.2024 18:44

Bu canlılara sokak hayvanları nitelemesi yanlıştır, sokaklara mahkum edilmemeli. Bunlar da, tüm canlılar, diğer canlılar gibi doğada yaşama hakkına sahip canlılardır ve Allah’ın emanetidir. Bu canlılara bizler gerekli bakım ve rehabilitasyon vermeliyiz, en azından yardım sever olarak dışlamamalıyız. Beni de çocukken köpekler ısırmıştı, bu çocukluk mağduriyetimi tüm köpeklere mal etmedim. Köpeklerin bazı türleri hariç, büyük bir çoğunluğu saldırgan değildir. Saldırgan olmayan bazı türlerde aç oldukları veya korkutulduğu için saldırma eğilimi gösterir. Bu canlılar için: 1- Gerekli bakım verilmeli, hapis şekilinde değil (bir birini yaralama, boğma, açıklıktan ölme, küflenmiş ekmek verme, vb) uygun şartlar sağlanmalı, 2- En kısa zamanda kısırlaştırma işlemine başlanmalı, özel kliniklerle bu amaçla anlaşma yapılarak işlemin hızlı olması yapılabilir. 3- Gönüllü bakım yapan kişilere bakım ve besleme desteği verilmesi bakma eğiliminde olan kişi sayısını arttırabilir. 4- Son bir yıl içinde mama-yem fiyatları %200-400 arttı, bu nedenle de evinde bakan bazı kişiler, bu canlıları sokağa saldı, 5- Devlet mama-yem desteği verebilir veya yem üretim tesisi açabilir (devlet kurumlarının yemekhanelerinde tonlarca atık çöpe gitmektedir, bunlar kompost tesisi kurularak değerlendirilebilir), bakım yapan gönüllülere düşük ücretle veya ücretsiz verilebilir.

S********n B*****s

11.03.2024 19:43

Vatandaslarinin can ve mal guvenliginin saglanmasi devletin anayasal sorumlulugudur.Sonradan cikartilan hic bir kanun bu sorumlulugunu gecersiz kilamaz. Aslolan insan hayatidir...Sozkonusu insan hayatiysa gerisi teferruattir. Devletin sokaktaki cocuklarini koruyamayscak kadar aciz birakilmasi kabul edilemez...Devletin hayvan haklari kanunlari ile anayasal sorumluklarini yerine getirrmeyecek derecede paralize edilmesi kabul edilemez...Badibos kopek sorununu cozumu icin gerekli olan yasalar anayasada mevcuttur.Devlet gorevini yapsin yeter... Bir tane daha cocugumuzun sokaklarda kopekler tarafindan parcslanmasina tahammulumuz kalmamistir... Sokaklarimizin basibos kopek terorunden kurtarilmasinin tek yolu butun basibos kopeklerin ivedilikle,amasiz, fakatsiz, lakinsiz itlaf edilmesidir...insanliga merhametin geregi budur...Basibos kopek teroru sorunu bir ozgurluk ve milli guvenlik sorunudur...

H***a H***a

13.03.2024 19:50

Sayın başkan, samimi değilsiniz. ittaparlardan çok korkuyoruz, mümkün olduğunca onlara şirinlik yapıyoruz, normal vatandaş şirret olmadığı için onları umursamıyoruz deyin kurtulun. Medeni bir şehirde sokakta köpek olmaz. Kuzuyu, danayı ızgara yapan ittiparların köpeği kutsaması ise izahı olmayan bir durumdur. Bunlar her konuda batıdan dem vurur, konu köpek olunca hintliye döner. Bir de bunların ibancıları var, köpek rantiyecileri.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler