Ankara'da Kritik Görüşmeler

Kobani'den gelen son dakika haberler Ankara'daki trafiği hızlandırdı, HDP heyeti sürpriz bir görüşme yaparken gözler Çankaya'da olacak.
Ankara'da Kritik Görüşmeler
Kayıt Tarihi: 09.10.2014 08:15 - Son Güncelleme: 12.05.2024 02:22
YAZI
A
 ANKARA'da bugün Kobani için arka arkaya çok kritik görüşmeler gerçekleşecek. Sürpriz ise HDP heyetinin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile buluşması oldu. 


Gözler de NATO trafiğinde. Türkiye'ye gelen NATO Genel Sekreteri
 Jens Stoltenberg önemli görüşmelere imza atıyor. İlk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen NATO genel sekreteri daha sonra ortak basın toplantısı yaptı. İşte o toplantıdan öne çıkan flaş açıklamalar;

-MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU : 46 vatandaşımızın IŞİD tarafından rehin tutulduğu süreçte temkinli davrandık. Ama o süreçte bile Irak'ta ne yapılması gerektiğini tüm toplantılarda dostlarımızla paylaştık. Irak ve Suriye'deki bu tabloyu 4 yıldır paylaşıyoruz. Biz bölgeye kapsamlı bir açıdan bakıyoruz. Irak'taki siyasi değişim aslında ülke için yeni bir başlangıçtır. Suriye'de Esad rejimi kaldıkça zulüm ve katliam devam edecektir. Esad rejimi 200 bin insanını öldürmüştür. Esad rejimi bölgedeki istikrarsızlığın sebebidir. Dolayısıyla siyasi bir değişim olması şarttır. 

GÜVENLİ VE UÇUŞA YASAK BÖLGE LAZIM

-Müttefiklerin hava saldırılarını desteklediğimizi açıkça dile getirdik. Belki güç dengesi değiştirilebilir ama IŞİD'in bölgeden temizlenmesi için yeterli değildir. Kara ordusu dahil tüm seçenekler değerlendirilmelidir. Herşeyden önce güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge kurulması gerekiyor. 

TÜRKİYE KARA OPERASYONU YAPACAK MI? 

-Türkiye'nin tek başına kara operasyonu yapmasını beklemek de makul değildir.Şu anda müttefiklerimizle görüşüyoruz, ortak karara varıldıktan sonra Türkiye üzerine düşeni yapmaktan çekinmeyecektir. 

-Kobani bölgesinden gelen 200 bin Kürt kardeşimizi ülkemize aldık. Türkiye hiçbir etnik, din, mezhep ayrımı yapmadan açık kapı politikasını devam ettirmektedir. Türkiye'ye 200 milyon civar mali yardım yapıldı bu 4 milyar harcama ile kıyaslanınca bir anlam ifade etmiyor. 

NATO TÜRKİYE'NİN YANINDA

NATO GENEL SEKRETERİ: Türkiye kendi içinde çok güclü bir orduya sahip. Ama biz her zaman Türkiye'yi desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu ittifakımızın ve ortak güvenliğimizin parçası. Türkiye ile yakın bir diyaloğumuz var. Türkiye'nin NATO'yu arkasında hissetmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 

-Türkiye'nin şu ana kadar yaptıklarıyla ilgili takdirlerimi de sunmak istiyorum. Türkiye'nin IŞİD ile mücadele yaptıklarını çok önemli değerlendiriyorum. Türkiye ile iyi bir müttefik olarak çalışmaya devam edeceğiz. 

PATRİOT FÜZELER VERDİK

-Türkiye'ye patriot füzeleri ile somut bir destek veriyoruz. Türkiye çok güçlü bir müttefik. Çok büyük ve güçlü bir orduya sahip. 

-Uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulmasını konularını Sayın Çavuşoğlu ile ele aldık. Bunlar NATO'da ele alınmadı. Ben bunu son derece kararlı bir adım olarak görüyorum. Hava saldırıları ile IŞİD ile mücadele edilmeye çalışılıyor. Türkiye parlamentosu da aktif bir rol oynamak için tezkereyi kabul etmiş durumda.

ANKARA'DAKİ KRİTİK KONUK

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 15.30'da Çankaya Köşkü'nde biraraya gelecek. NATO Genel Sekreteri'nin Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer üst düzey yetkililerle de görüşmesi bekleniyor.

KÖŞKTE ÖNEMLİ GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile olan görüşmesinden önce saat 13.00'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelecek. Bu görüşmenin ardından bir kritik isim Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Köşk'e çıkacak. Özel ile Erdoğan'ın görüşmesi de saat 16.30'da gerçekleşecek. 


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler