Avrupa'ya vizesiz seyahat başlıyor

Haziran 2016 sonuna kadar Türkiye vatandaşlarına Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanı için 72 şartın yerine getirilmesi isteniyor
Avrupa'ya vizesiz seyahat başlıyor
Kayıt Tarihi: 23.03.2016 15:17 - Son Güncelleme: 11.05.2024 05:38
YAZI
A
 Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında gerçekleşen anlaşmaya göre, hazirandan itibaren Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa seyahati için mutabakata varılan kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla hazırlıklar devam ediyor.


Brüksel'de 18 Mart'ta yapılan Türkiye ve Avrupa Birliği Zirvesi'nde varılan mutabakatta, Haziran 2016 sonuna kadar Türkiye vatandaşlarına Avrupa'ya vizesiz seyahat imkanı için 72 şartın yerine getirilmesi isteniyor.   

Vize serbestisi yol haritasında, "belge güvenliği", "göç ve sınır yönetimi", "kamu düzeni ve güvenliği" ve "temel haklar" alanlarında AB tarafının Türkiye'den beklentileri sıralanıyor.     

Yol haritasında kayıtlı toplam 72  kriter, kişisel verilerin korunması, Europol ile operasyonel iş birliği, sınır yönetimiyle ilgili mevzuat, ikili geri kabul yükümlülüklerinin uygulanması, tüm AB üyesi ülkelerine ortak vize politikası uygulanması ve geri kabul başlıkları altında yer alıyor.     

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler