Ayvalık'ta Can Pazarı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin Badavut açıklarında, teknedeki mutfakta tüpünün alev almasıyla tutuşan tekne cayır cayır yandı. Yangın sebebiyle can yeleklerini takan yaklaşık 100 yolcu ve 10 mürettebat tekneden çıkartıldı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, gezi teknesi tamamen küle döndü.
Ayvalık'ta Can Pazarı
Kayıt Tarihi: 03.08.2012 13:42 - Son Güncelleme: 15.04.2024 20:47
YAZI
A
  Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesi sınırlarında bulunan dünyaca ünlü Sarımsaklı plajlarında, Nail ve İsmail Karabulut kardeşlere ait 'Didim Mavisi' adlı günlük gezi teknesi, saat 11:00 sıralarında 100 kişilik yolcusuyla hareket etti. Ancak teknede yolcular için papalina balığı ve karpuzdan oluşan menüyle öğle yemeği verilmesi geleneği sebebiyle teknenin mutfak kısmından sorunlu personel balık kızartmaya başladı. Ne olduysa bu anda oldu ve mutfak tüpü bir anda alev aldı. Yapılan müdahalelere rağmen mutfakta çıkan yangın kısa sürede tekneyi sardı. Gezi teknesi personeli kısa sürede tekneyi saran alevler nedeniyle can yeleklerini yolculara dağıtarak, denize atlamalarını sağladı.

Tekne kaptanı yanmakta olan tekneyi Badavut açıklarından Karakol dağı istikametine yönelterek, yolcularıntahliye olmasını sağladı. Gezi teknesindeki yangın sebebiyle can kaybının olmaması büyük bir şans olarak nitelendirilirken, yangın ihbarını alan Ayvalık ve Küçükköy Belediyelerine ait itfaiye arazozleri olay yerine gitti. Ancak itfaiye ekipleri kıyıdan yaklaşık 200 metre mesafede yanmakta olan tekneye herhangi bir müdahalede bulunamadı.

Ayvalık'ta her gün binlerce kişiye adalar turu yaptıran gezi teknelerinin denetimleri konusunda eksikliklerin olduğunu düşünen bazı vatandaşlar, çıkan yangının ne ilk ne de son olacağını söyledi. Bazı vatandaşlar ise 22 adadan oluşan ve Türkiye'nin en büyük tabiat parkına sahip Ayvalık'ta deniz itfaiyesinin bulunmayışını büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi. Badavut'taki gezi teknesi yangınını duyan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin kısa sürede yangın mahalline geldi.

KAPTAN YOLCULARI KURTARDI

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant yaptığı açıklamada, gezi teknesinin kaptanının yangın anında panikyapmadan tekneyi karaya yakın bir yere yönlendirerek, 100 yolcunun tahliye olmasını sağladığını söyledi. Yangın sebebiyle Nail ve İsmail Karabulut adlı belde halkı vatandaşlarının ekmek teknelerinin kül olmasından büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Kaymakam Nalbant, vatandaşların Ayvalık'ta deniz itfaiyesi eksikliği ile ilgili birkaç gün önce ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra Liman Müdürlüğünde yapılan toplantıda, ilçeye en yakın zamanda deniz itfaiyesinin alınması için karar alındığını söyledi.


ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler