Bakan Yıldız Açıkladı-Petrol ve Doğalgaz Fiyatları Artacak mı?

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan sevk edilen ve merak edilen petrol hakkında konuştu.
Bakan Yıldız Açıkladı-Petrol ve Doğalgaz Fiyatları Artacak mı?
Kayıt Tarihi: 16.06.2014 09:49 - Son Güncelleme: 12.05.2024 03:32
YAZI
A
 


Bakan Yıldız, Enerji Verimliliğinde Yeni Teşvik ve Uygulamalar konulu toplantının ardından basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

"SEVKİYAT DEVAM EDİYOR"

Yıldız, Kuzey Irak'tan sevk edilen petrol konusunda,"Yaklaşık 100-120 bin varillik sevkiyat devam ediyor. Şu anda yol haritasında herhangi bir değişiklik söz konusu değil ama Irak'ta bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz" dedi.

"IRAK'TAKİ GELİŞMELERİ SICAĞI SICAĞINA TAKİP EDİYORUZ"

Bakan Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sevk edilen petrol konusunda şunları söyledi; 

"Yaklaşık 100-120 bin varillik sevkiyat devam ediyor. Şu anda yol haritasında herhangi bir değişiklik söz konusun değil ama Irak'ta bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyoruz. Türkiye, Kuzey Irak'la imzalanmış özel hukuk hükümlerine tabi gerek özel gerekse kamu şirketlerinin işlemlerine aynı şekilde devam ediyor. Musul ve Kerkük'te petrol ve doğalgazla alakalı kaynakların nasıl tasarruf edildiğine dair gelişmeleri takip ediyoruz. Şu anda sevkiyat devam ediyor."

"PETROL AKIŞININ İLERDE KESİLİP KESİLMEYECEĞİNİ SÖYLEMEK KOLAY DEĞİL"

Irak'taki IŞİD varlığının boru hatlarının güvenliği için tehdit oluşturup oluşturmadığı sorusu üzerine Yıldız, Irak stabil hale gelinceye kadar her türlü riski içinde barındırdığını söyledi. Önümüzdeki günlerde ne tür gelişmeler olacağına ilişkin çok öngörülebilir durum olmadığına işaret eden Yıldız, "Petrol akışının ileride kesilip kesilmeyeceğini söylemek kolay değil"dedi.

"PETROL VE DOĞALGAZIN MALİYETLERİNİN ARTACAĞI ÇOK NET ORTADA"

Irak'taki gelişmelerin petrol fiyatlarını etkilediğini belirten Yıldız,  "Dünyadaki gerek bölgesel gerekse bir kısım ülkelerdeki siyasi istikrarsızlıkların en fazla etkilediği sektörlerden birisi enerji sektörü. Ham petrol fiyatlarının arttığını görüyoruz. Ham petrol fiyatlarının artması Türkiye'nin maliyetlerinin arttığı anlamına geliyor. Bunlar stabil hale gelinceye kadar bunu tüketicimize, sanayicimize, konutlara yansıtmamaya gayret ediyoruz. Ham petrol ve buna bağlı olarak doğalgazın maliyetlerinin artacağı çok net bir şekilde ortada. Bunu kendi içimizde eritebileceğimiz, maliyetlerini dengeleyebileceğimiz bir yapı için arkadaşlarımız çalışıyorlar." dedi.
ensonhaber

ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler