Bakanlığın Verdiği O İlaçlar Yeniden Ücretsiz

Sağlık Bakanlığı'nın sigarayı bırakmak isteyenlere verdiği sigarayı bıraktırma ilaçları yeniden ücretsiz olarak dağıtılmaya başladı.
Bakanlığın Verdiği O İlaçlar Yeniden Ücretsiz
Kayıt Tarihi: 26.02.2015 18:10 - Son Güncelleme: 17.05.2024 02:37
YAZI
A
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma polikliniğini ziyaret eden Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci, Sağlık Bakanlığı'nın Sigarayı Bırakma polikliniklerine başvuran, sigara bağımlılarına verdiği sigarayı bıraktırma ilaçlarının yeniden ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandığını söyledi.

Sigara içen tiryakilerin yüzde 70 - 80 kadarının sigarayı bırakmak istediklerini ifade eden Yrd.Doç.Dr. Küçükkendirci, “Bu kişilerin bazıları kendiliklerinden sigarayı bırakmayı denerler ve başarılı da olurlar. Ancak sigarayı kendi kendine bırakma yönteminin başarı oranı çok yüksek değildir. Sigara Bırakma polikliniklerinde hekim tarafından bilimsel yöntemler kullanılarak bağımlıların sigarayı bırakmaları için gereken tıbbi yardım yapılmaktadır” dedi.



Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların, sigara bırakma polikliniği bulunan sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini belirten Küçükkendirci, “Konya’da merkezde 6, ilçelerde ise 3 olmak üzere toplamda 9 birimimiz bu konuda hizmet vermektedir. Bu birimler; Konya Numune Hastanesi, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güzide Koru Verem Savaş Dispanseri, Beyhekim Devlet Hastanesi, Selçuklu Tıp Fakültesi Aile Hekimliği, Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği, Ereğli Devlet Hastanesi, Akşehir Devlet Hastanesi ve Beyşehir Devlet Hastanesi sigara bırakma poliklinikleridir. “ ifadelerini kullandı.

Sigara bırakma polikliniklerinde hastalara elden ilaç verilmeyeceğini de hatırlatan Küçükkendirci, “Yalnızca hekim tarafından uygun görülen ilaç sisteme reçete olarak işlenecek ve hastalar ilacın verileceği merkezlerden gidip ilaçlarını alabileceklerdir. Sigara bırakma polikliniklerinden gerekli yönlendirme yapılacak. Hiçbir yararı olmayan ve her yönüyle zararları kanıtlanmış olan sigarayı bırakmak isteyen tüm vatandaşlarımızı, sigara bırakma polikliniklerine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
ETİKETLER:
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler